Kyselina citrónová 500g

8326

Kyselina citrónová predstavuje prírodnú konzervačnú látku. V kuchyniach sa často využíva pri zaváraní či dochucovaní jedál. Avšak, využitie kyseliny citrónovej v domácnosti je oveľa rozmanitejšie.

Viac detailov

Nakúpte ešte za 60,00 € a získajte dopravu ZDARMA.

Nakúpte u nás nad 60Eur a tovar Vám doručíme na naše náklady!

3,13 € s DPH

6,26 € za kg

Vlastnosti

Bez lepku Áno
Bez sóje Áno
Bio Nie
Vegan Áno

Detaily

Pomocou kyseliny citrónovej môžete v domácnosti šetrne dezinfikovať rozličné povrchy a zabrániť tak rastu baktérií, kvasiniek i plesní. Zmiešajte jeden diel kyseliny citrónovej a 9 dielov čistej vody. Roztokom môžete dezinfikovať kuchynskú linku či iné povrchy v kuchyni a taktiež podlahy. Rovnako hovoríme o skvelom leštidle, či už na zrkadlá alebo okná.

Ak vás trápi vodný kameň v rýchlovarnej kanvici, vďaka tomuto triku naň rýchlo zabudnete. Kyselina citrónová vám pomôže podobne ako ocot. Zmiešajte 2 až 3 polievkové lyžice kryštálikov s 1 litrom vody a zmes prevarte v kanvici. Kedže kyselina citrónová tak účinne odvápňuje, pomôcť môže aj vašej práčke. Do prázdneho bubna nasypte niekoľko lyžíc spomínanej látky a zapnite nejaký kratší cyklus pri teplote aspoň 60 °C.

A keď sme pri práčkach, spomenúť môžeme i ďalší trik s kyselinou citrónovou a bielou bielizňou. Z litra vody a asi 5 až 6 polievkových lyžíc kyseliny si pripravíte skvelú prírodnú aviváž. Pridaj môžete i zopár kvapiek obľúbeného esenciálneho oleja. Pri praní pridajte namiesto aviváže pol deci hotového roztoku. Biela bielizeň bude zmäkčená a príjemne voňavá.

Kyselina citrónová vám pomôže nielen pri varení, ale aj po ňom. Ak sa vám počas prípravy obľúbeného pokrmu podarí pripiecť hrnce, plechy či panvice, nezúfajte. Môžete sa vyhnúť dlhému namáčaniu a ešte dlhšiemu drhnutiu. Do šálky vody pridajte veľkú lyžicu kyseliny citrónovej, roztok nalejte do nádoby a nechajte ho v nej zovrieť. Následne sa už špinavý riad bude dať umyť rýchlo a ľahko.

Upchatý sifón je skutočná nočná mora a zároveň realita v mnohých domácnostiach. Aj v tomto prípade sa však oplatí siahnuť po kyseline citrónovej. Zmiešajte ju v pomere 1:1 so sódou bikarbónou, ktorú dozaista v kuchyni nájdete tiež. Zmes nasypte do odtoku a zalejte ju vriacou vodou. Ideálne je následne odtok zakryť klasickým gumeným zvonom. Keď zmes vyšumí, odtok zvonka ešte prečistite.

Zloženie: 100% kyselina citrónová

Krajina pôvodu: Čína

Súvisiace produkty

Ďalšie produkty v rovnakej kategórii (30)