Nakúpte u nás nad 60Eur a tovar Vám doručíme na naše náklady!
Filter produktov
Prebieha načítanie...
Mňamka je jednoduchá chutná prírodná...
Žltý hrach je cenný najmä pre svoj obsah vitamínov A a B. Ak pri varení použijeme bazalku alebo saturejku, nemal by hrach po uvarení naduvať. Strukoviny by mali byť neoddeliteľnou súčasťou nášho jedálnička i v´daka vysokému podielu rastlinných bielkovín.
Bio fazuľa mungo, na varenie aj na klíčenie. Naklíčená je ozdobou každého šalátu alebo nátierky. V polievke a kari pre zmenu krásne jemne sladká.
Malá lúpaná fazuľka, vynikajúco pôsobí na trávenie. V Indii je považovaná za najlepšiu a najľahšiu potravinu pre človeka. Žltá lúpaná fazuľka Mung dál je pôvodom malá olivovo zelená fazuľka mungo, z ktorej po vylúpnutí zostávajú malé ploché žlté fazuľky. Je veľmi ľahko stráviteľná a výživná.
Podobne ako sója i bôb obyčajný vika obsahuje veľké množstvo bielkovín, až 26 - 28%. Pri jeho konzumácií však nehrozí kontaminácia GMO. Pripravuje sa obdobne ako iné strukoviny. Je vhodný do nátierok, polievok, mletých zmesí, či zeleninových šalátov.
Sterilizované červené fazule druhu červená ľadvinka v slanom náleve sú vynikajúcim riešením pre tých, ktorým vadí zdĺhavé namáčanie a varenie strukovín.
Veľká farebná maslová fazuľa vhodná do polievok, omáčok či ako základ zdravej nátierky. pri dochucovaní jej nevadia výraznejšie druhy korenia.
Fazuľa s jemnou orieškovou chuťou. V Japonsku sa nazýva „kráľovná fazulí“. Je podobná k fazuli mungo. Adzuki obsahuje dostatok bielkovín, fosforu a vápniku. Je vhodná na klíčenie.
Cíceru sa tiež niekedy hovorí rímsky hrach. Je to strukovina s jemnou orieškovou chuťou a ľahko krémovou konzistenciou. Výdatná a zdravá strukovina na prípravu tradičných aj exotických jedál.
Čierna šošovka beluga je obľúbená pre svoju typickú chuť a rýchlu prípravu bez namáčania. Jej drobné čierne ovály dodávajú pokrmu zaujímavý vzhľad. Používame ju do šalátov, ryžových a cestovinových jedál aj ako prílohu.
Praktická a rýchla príprava bez dlhého namáčania a varenia. Sterilizovaný cícer v slanom náleve je vynikajúce riešenie pre tých, ktorým vadí zdĺhavé namáčanie a varenie strukovín.
Čierna fazuľa v slanom náleve sa hodí k rýchlej a jednoduchej príprave pokrmov.
Zelený hrach má výhodu, že je po namočení rýchlo uvarený. Skvelú krémovú polievku alebo kašu vykúzlite za pár minút.
Fazuľa, podobne ako ostatné strukoviny, obsahuje veľké množstvo dôležitých vitamínov, minerálov a stopových prvkov, rastlinných bielkovín a vlákniny. Patrí medzi výborné zdroje mangánu, horčíka, vápnika, fosforu, železa, draslíka, medi a vitamínov skupiny B, najmä kyseliny listovej. Fazuľa neobsahuje žiadny cholesterol, navyše pomáha znižovať hladinu...
Lahodná fazuľka na nakličovanie. Jej klíčky pripomínajú chuť hrášku. Po naklíčení je vhodné pridať ju do šalátov, nátierok či na obložené chlebíčky. Nič nepokazíte ani pridaním do polievok či cestovín.
Červená šošovica je bohatým zdrojom železa, selénu, fosforu, zinku, vitamínu B6. Obsahuje vlákninu, ktorá povzbudzuje činnosť čriev a pomáha proti zápche. Škroby obsiahnuté v strukovinách sa (vďaka obsahu vlákniny) pomaly vstrebávajú a umožňujú tak rovnomerné uvoľňovanie glukózy do krvi. To je dôležité najmä pre diabetikov, ale nielen pre nich.
Červená šošovica nemá šupku ako iné strukoviny a je sfarbená do oranžova. Nemusí sa namáčať a rýchlo sa uvarí. Po uvarení sa rozpadá a hodí sa tak predovšetkým na prípravu kaše alebo polievky.
Šošovica veľkozrnná je vynikajúcim zdrojom stopových prvkov a vitamínov.
Žltý bio hrach, lúpaný a polený. Tento u nás veľmi rozšírený hrach siaty pochádza z orientálnej voľne rastúcej odrody. Sušené semená sú cenené najmä pre svoj vysoký obsah vitamínu A.
Sójové bôby ponúkajú nášmu telu veľké množstvo aminokyselín a bielkovín, preto sa ich nebojte zaradiť do svojho jedálnička.
Veľká zelená šošovica v biokvalite. Rýchla príprava, nie je potrebné ju namáčať. Široké využitie v studenej aj teplej kuchyni. Vhodná do polievok, šalátov, ako príloha alebo na prípravu kaše.
Svoj názov získala podľa charakteristickej čiernej alebo žltej škvrny na krémovo bielom podklade. Má príjemnú ľahko orieškovú chuť, trochu pripomína cícer. Vychutnajte si ju v polievke, šaláte alebo v nátierke.
Pre vaše pohodlie sú najchutnejšie červené fazule starostlivo vybrané a uvarené. Podáva sa po častiach. Duru Pratik dodá vašim receptom chuť a rýchlosť a podáva strukoviny od šalátu po predjedlo, ryže až po polievku.
Pre vaše pohodlie sú najchutnejšie cícery starostlivo vybrané a uvarené. Podáva sa po častiach. Duru Pratik dodá vašim receptom chuť a rýchlosť a podáva strukoviny od šalátu po predjedlo, ryže až po polievku.