Nakúpte u nás nad 60Eur a tovar Vám doručíme na naše náklady!
Filter produktov
Prebieha načítanie...
Mechanický mlynček na soľ alebo korenie v elegantnom dizajne. Mlynček má sklenené telo a keramický mlecí mechanizmus. Materiál: sklo, keramický mlecí mechanizmus, plast. Rozmer: V 10 cm, Š 6,5 cm.
Prírodný éterický vanilkový olej je získavaný extrakciou z vanilkových strukov pomocou alkoholu. Pomôže vám vyčarovať dezerty s hrejivou arómou vanilkových strukov či poctivú vanilkovú zmrzlinu. Vďaka šikovnej pipete navyše budete dávkovať na kvapku presne.
So zázvorom zažijete vzrušujúce kulinárske cesty naprieč zemeguľou! Vďaka svojej všestrannosti je dobrou voľbou pre fanúšikov ázijskej kuchyne. Používa sa na dochutenie orientálnych špecialít, pečiva, ..
Škorica mletá Cejlónska -intenzívna. V modernej kuchyni má využitie pri príprave dezertov, múčnikov, ale i odvážnych mäsových špecialít. Škorica znižuje zrážanlivosť krvi, má antibakteriálne účinky a zvyšuje citlivosť inzulínových receptorov. Navyše vôňa škorice stimuluje činnosť mozgu.
Úžasná vôňa. Škorica prebudí spomienky na detstvo...
Koreniaca zmes mletá z kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva.
Ružová soľ mletá je veľmi chutná a výborne solí vaše jedlá. Je bohatá na esenciálne minerály v prírodnej podobe, ako vápnik, draslík, horčík, mangán, a stopové množstvo jódu. Obsahuje málo sodíka a viac potrebného draslíka a tak nespôsobuje zvyšovanie krvného tlaku ako bežná soľ.
Majorán záhradný je úzko spätý s tradičnou slovenskou kuchyňou. Patrí medzi najobľúbenejšie a najstaršie korenia. Obohatí Vašu kuchyňu svojou nezameniteľnou arómou. Používa sa na ochutenie polievok, omáčok, diviny.
Perníkové korenie jednoducho patrí k Vianociam. Teplá korenistá aróma má ľahkú ostrosť. Okrem perníkov sa výborne hodí do vianočného pečiva, ovocných chlebíčkov, či rôznych koláčov.
Síran horečnatý (MgSO4) – epsomská soľ alebo horká soľ. Je významnou súčasťou morskej vody aj niektorých minerálnych vôd (Šaratica). Tradične sa používa ako súčasť so soľou do kúpeľa a ako súčasť preháňadiel.
Solčanka sa používa na zlepšenie chuti zeleninových a mäsových hlavných jedál, polievok, rýb a tam, kde je vhodné používanie soli. Jedlám dodá lahodnú chuť.
Používa sa na zlepšenie chuti zeleninových, mäsových a ostatných pokrmov. Je vhodnejšia ako porovnateľné výrobky s vysokým obsahom jedlej soli.
Rasca čierna patrí do rodiny korení Orientu. Vychutnajte si jej korenistú arómu a jemne zemitú - ľahko horkú chuť!
Zmes korenia v bio kvalite. Ostrá zmes korenia z Indie. Veľmi obľúbená je u milovníkov krížovej rasce (rímskej), lebo tej je v tejto zmesi dostatok. Je to mnohostranne použiteľné korenie do indických pokrmov podobne ako curry. Môžeme použiť na šošovicu, cícer, zeleninové a ryžové pokrmy, mäso. Fantázii sa medze nekladú..
Prežite skvelú grilovačku plnú fajnových chutí. Grilovacia soľ je komplexná zmes rôznych korenín v BIO kvalite a ayurvédskej kryštalickej soli. Toto mleté grilovacie korenie je tá správna voľba na grilovanie.
Chilli mleté sa používa na prípravu pikantných pokrmov.
Symbol arabskej pohostinnosti: 1-2 struky na šálku kávy / čaju dodajú silu a navodia atmosféru Orientu. Kardamon patrí do vareného vína a do perníka. Tvorí dôležitú súčasť kari zmesi a výborne sa hodí do koláčov, pečiva, rybích jedál, ...
Je to jedno z najdrahších korení - pre milovníkov luxusu! Zahalí Vás vôňa Orientu!
Bez intenzívnej ovocno-ostrej korenenej chuti klinčeka si nevieme kompóty a punče ani predstaviť. No aj tak existuje mnoho chutných jedál, ktoré u nás nie sú až tak známe. Stačí jedna polievková lyžica klinčekov, ktorá výrazne ovplyvní organizmus. Telu dodá dôležitý mangán, draslík, rastlinné steroly a tiež vlákninu. Všetko dôležité pre naše zdravie.
Klinček - korenie do kompótu, vareného vína....Bez jeho intenzívnej ovocno-ostrej chuti si ho ani nevieme predstaviť. Ale aj napriek tomu existuje veľa chutných kreácií, ktoré u nás nie sú až také známe. Ten kto varí arabskú kuchyňu by mal mať klinček určite doma. Klinček zastrčený do cibule je často varený spolu s ryžou alebo v polievke.
Čierne korenie je viacej než čierny prášok, ku ktorému keď privoniate, vás šteklí v nose. :-) Má neuveriteľne mnoho chuťových nuancí, ktoré postupne objavujete. Usušené, nelúpané zrniečka semienok korenia majú jemnú ovocnú vôňu a intenzívnu ostro prenikavú chuť. Neexistuje takmer nič, k čomu by sa čierne korenie nehodilo.
Korenie - viac než len "kýchací prášok". Kolumbus kvôli nemu hľadal námornú cestu do Indie. Používa sa na ochutenie polievok, omáčok, na mäso,...
"Korenie nového sveta" Už Indiáni korenili svoju čokoládu novým korením.
Naša pani domáca na to prišla! Korenie premiešala s olejom, kura potrela zvnútra aj zvonka a naplnila čerstvým tymianom, rozmarínom a plátkami citróna. Kura jedna báseň!
Koriander siaty je príbuzný anízu, rasci a kôpru. Podporuje tvorbu žalúdočných štiav, čím priaznivo ovplyvňuje trávenie. Zrelé plody sú príjemne aromatické, majú nasládlú, jemne pikantnú chuť, pripomínajúcu pomarančovú kôru a škoricu. Používa sa najmä na nakladanie húb a zeleniny, do chleba a údenárskych výrobkov, na prípravu jahňacieho a bravčového mäsa.
Čím je pre nás petržlen, tým je pre Áziu vňať koriandera. Zelené listy majú výraznú sladkokyslú arómu a výborne vynikajú v ázijskej kuchyni. Používa sa najmä na dochutenie šalátov, polievok, omáčok atď. Pozor existuje tu možnosť závislosti.