Nakúpte u nás nad 60Eur a tovar Vám doručíme na naše náklady!
Filter produktov
Prebieha načítanie...
Antibakteriálne a hypoalergénne...
Mechanický mlynček na soľ alebo korenie v elegantnom dizajne. Mlynček má sklenené telo a keramický mlecí mechanizmus. Materiál: sklo, keramický mlecí mechanizmus, plast. Rozmer: V 10 cm, Š 6,5 cm.
Čierna soľ, alebo ak aj Kala Namak je vulkanická prírodná soľ s výraznou chuťou po vajíčkach. Obsah NaCl je cca 91%. Táto soľ obsahuje dôležité minerály, ktoré ľudské telo potrebuje.
Zmes korenia bez soli. Na dochutenie polievok, omáčok a nátierok.
Vanilka sa často označuje ako "kráľovná korenia". Je to jedna z najznámejších chutí na svete. Počas šetrného procesu sušenia, sa lusky výrazne stanú tenšími a zmenia farbu zo zelenej na hnedú. V každom z nich sa nachádzajú malé čierne semienka, ktoré dodajú vaším pokrmom to "pravé vanilkové".
Citrónová kôra strúhaná BIO je vyrobená šetrným usušením nastrúhanej kôry citrónov, ktoré neboli chemicky ošetrené. Používa sa k dodaniu arómy sladkých ciest a dezertov, ale aj kuracieho mäsa. Je nepostrádateľná v pečive a vianočkách, ktorým dodáva typickú vôňu. Má skvelú osviežujúcu vôňu a citrusovú chuť, ktorá ulahodí všetkým zmyslom.
Smotanovo sladká aróma vanilky s tónmi sladkého drievka sa v západnej kuchyni používa takmer výhradne do mliečnych jedál.
Klinček - korenie do kompótu, vareného vína....Bez jeho intenzívnej ovocno-ostrej chuti si ho ani nevieme predstaviť. Ale aj napriek tomu existuje veľa chutných kreácií, ktoré u nás nie sú až také známe. Ten kto varí arabskú kuchyňu by mal mať klinček určite doma. Klinček zastrčený do cibule je často varený spolu s ryžou alebo v polievke.
Prírodný éterický vanilkový olej je získavaný extrakciou z vanilkových strukov pomocou alkoholu. Pomôže vám vyčarovať dezerty s hrejivou arómou vanilkových strukov či poctivú vanilkovú zmrzlinu. Vďaka šikovnej pipete navyše budete dávkovať na kvapku presne.
Bez intenzívnej ovocno-ostrej korenenej chuti klinčeka si nevieme kompóty a punče ani predstaviť. No aj tak existuje mnoho chutných jedál, ktoré u nás nie sú až tak známe. Stačí jedna polievková lyžica klinčekov, ktorá výrazne ovplyvní organizmus. Telu dodá dôležitý mangán, draslík, rastlinné steroly a tiež vlákninu. Všetko dôležité pre naše zdravie.
Nerafinovaná morská soľ sa získava prirodzeným odparovaním morskej vody v umelo vytvorených soľných jazierkach na chránenom morskom pobreží. Z 98% pozostáva z chloridu sodného, zvyšné 2% tvoria minerály prirodzene prítomné v morskej vode.
Prírodne jodidovaná morská soľ je skutočne ojedinelý výrobok. Nerafinovaná morská soľ nie je obvykle jódovaná a neobsahuje dostatok prírodne viazaného jódu. Morská soľ je obohatená morskými riasami (cca 0,4%). V jednej lyžičke soli je 80% odporúčanej dennej dávky jódu.
Jedno z najrozšírenejších korenín našej kuchyne. Vychutnajte si jej korenistú arómu a jemne horkastú chuť! Toto "prakorenie" má obsahovať skryté sily a ochraňovať pred zlými duchmi. Znamenitá je nie len u výdatných pokrmov, ale i pri príprave humra alebo langúst. Používa sa na ochutenie pečiva, polievok a omáčok.
Bourbonská vanilka priamo z Madagaskaru, mletá a v bio kvalite.
Cejlónska škorica je sladký druh škorice vyhľadávaný pre svoju veľmi jemnú a sladkú chuť a bohatú vôňu. Jej sladká chuť a aróma pomôže dodať Vašim proteínovým nápojom, palacinkám, tvarohu, jogurtu, káve, čaju, či FIT dezertom nový rozmer! Je vhodná aj na ochutenie kompótov, vareného vína, punču, pečiva, koláčov, omáčok, či mäsitých špecialít.
Rasca rímska sa používa do nakladanej zeleniny, kapusty, do mexických a severoafrických pokrmov, do karí, k dusenému mäsu, mäkkým syrom, do klobás a paradajkových omáčok.
Perníkové korenie jednoducho patrí k Vianociam. Teplá korenistá aróma má ľahkú ostrosť. Okrem perníkov sa výborne hodí do vianočného pečiva, ovocných chlebíčkov, či rôznych koláčov.
Síran horečnatý (MgSO4) – epsomská soľ alebo horká soľ. Je významnou súčasťou morskej vody aj niektorých minerálnych vôd (Šaratica). Tradične sa používa ako súčasť so soľou do kúpeľa a ako súčasť preháňadiel.
Úžasná vôňa. Škorica prebudí spomienky na detstvo...
Lahodná zeleninová chuť tejto zmesi dodá vašim pokrmom korenenú chuť. Koreniaci prípravok bez prídavku kuchynskej soli. Korenie vhodné na prípravu klasickej kuchyne ako sú omáčky, šaláty alebo dusené pokrmy. Pridajte ku koncu varenia.
Stredomorská koreniaca zmes s rajčinami, bazalkou a oreganom. Táto zmes sa výborne hodí k lazaniam, cestovinám všetkých druhov a k ďalším stredomorským jedlám. Rajčiny, mrkva, cuketa a cibuľa v kombinácii s bazalkou, oreganom a cesnakom zaručene roztancujú vašu lyžicu. Pridajte ku koncu varenia.
Pod označením Kajenské korenie, alebo Cayenské korenie, sa myslí prášok zo sušených Čili papričiek, ale nie z každej odrody. Musí ísť o červené Chilli, konkrétne o Capsicum Frutescens. Podobne, ako je tomu pri Čili, aj Kajenské korenie je veľmi dobrý „akcelerátor“ metabolizmu a dodáva telu celkovú vitalitu a životnú energiu.
Používa sa na ochutenie nátierok, cestovín, rybieho mäsa, rajčinových pokrmov. Má špecifickú vôňu.
Škorica mletá Cejlónska -intenzívna. V modernej kuchyni má využitie pri príprave dezertov, múčnikov, ale i odvážnych mäsových špecialít. Škorica znižuje zrážanlivosť krvi, má antibakteriálne účinky a zvyšuje citlivosť inzulínových receptorov. Navyše vôňa škorice stimuluje činnosť mozgu.
Jemná pestrá zmes 12 bio byliniek doplnená o morskú soľ má všestranné využitie. Koreniaci prípravok bio.
Ružová soľ mletá je veľmi chutná a výborne solí vaše jedlá. Je bohatá na esenciálne minerály v prírodnej podobe, ako vápnik, draslík, horčík, mangán, a stopové množstvo jódu. Obsahuje málo sodíka a viac potrebného draslíka a tak nespôsobuje zvyšovanie krvného tlaku ako bežná soľ.
Pravidelnou konzumáciou himalájskej soli podporíš zdravie a silu vnútorných orgánov aj celého tela. Rozdiel medzi ružovou a bielou soľou aj v sile solenia. Biela soľ je slanšia ako ružová.
Nerafinovaná, jemná grécka morská soľ bez jódu. Je bohatá na minerálne soli, obzvlášť na magnézium. Na zachovanie všetkých látok sa suší za nízkej teploty pulzujúcim teplým vzduchom. Vhodná je nielen na varenie ale má aj terapeutické kvality, napr. ako soľ do kúpeľa a na hydromasáž.
Jednodruhové korenie – celý muškátový orech. Muškátový orech sa používa na ochutenie polievok, omáčok, mäsa (stačí nastrúhať malé množstvo).
Majorán záhradný je úzko spätý s tradičnou slovenskou kuchyňou. Patrí medzi najobľúbenejšie a najstaršie korenia. Obohatí Vašu kuchyňu svojou nezameniteľnou arómou. Používa sa na ochutenie polievok, omáčok, diviny.
Ide o jednu z najstarších rastlín, ktorá sa využíva v kuchyni ale aj v medicíne. Sladké drievko je v gastronómii oceňované pre jeho prirodzenú sladkú chuť.