Nakúpte u nás nad 60Eur a tovar Vám doručíme na naše náklady!
Filter produktov
Prebieha načítanie...
So zázvorom zažijete vzrušujúce kulinárske cesty naprieč zemeguľou! Vďaka svojej všestrannosti je dobrou voľbou pre fanúšikov ázijskej kuchyne. Používa sa na dochutenie orientálnych špecialít, pečiva, ..
Škorica mletá Cejlónska -intenzívna. V modernej kuchyni má využitie pri príprave dezertov, múčnikov, ale i odvážnych mäsových špecialít. Škorica znižuje zrážanlivosť krvi, má antibakteriálne účinky a zvyšuje citlivosť inzulínových receptorov. Navyše vôňa škorice stimuluje činnosť mozgu.
Curcuma longa. Energizujúca žltá a k tomu vraj prináša šťastie. Doprajte si fascinujúci zážitok marockého večera!
Perníkové korenie jednoducho patrí k Vianociam. Teplá korenistá aróma má ľahkú ostrosť. Okrem perníkov sa výborne hodí do vianočného pečiva, ovocných chlebíčkov, či rôznych koláčov.
Chilli mleté sa používa na prípravu pikantných pokrmov.
Čierne korenie je viacej než čierny prášok, ku ktorému keď privoniate, vás šteklí v nose. :-) Má neuveriteľne mnoho chuťových nuancí, ktoré postupne objavujete. Usušené, nelúpané zrniečka semienok korenia majú jemnú ovocnú vôňu a intenzívnu ostro prenikavú chuť. Neexistuje takmer nič, k čomu by sa čierne korenie nehodilo.
Solčanka sa používa na zlepšenie chuti zeleninových a mäsových hlavných jedál, polievok, rýb a tam, kde je vhodné používanie soli. Jedlám dodá lahodnú chuť.
Prírodne jodidovaná morská soľ je skutočne ojedinelý výrobok. Nerafinovaná morská soľ nie je obvykle jódovaná a neobsahuje dostatok prírodne viazaného jódu. Morská soľ je obohatená morskými riasami (cca 0,4%). V jednej lyžičke soli je 80% odporúčanej dennej dávky jódu.
Nerafinovaná morská soľ sa získava prirodzeným odparovaním morskej vody v umelo vytvorených soľných jazierkach na chránenom morskom pobreží. Z 98% pozostáva z chloridu sodného, zvyšné 2% tvoria minerály prirodzene prítomné v morskej vode.
Starený čierny cesnak je vyrobený výhradne z cesnaku vypestovaného českými poľnohospodármi. Čierny cesnak je bežný biely cesnak, ktorý prešiel dlhodobým, starostlivo riadeným procesom teploty, vlhkosti a času v špeciálnom zariadení.
Bourbonská vanilka priamo z Madagaskaru, mletá a v bio kvalite.
List Vavrinca pravého v bio kvalite. Ako korenina sa používajú listy alebo prášok z nich. Používa sa do smotanových omáčok, polievok, kyslých jedál, pri nakladaní mäsa, uhoriek alebo húb, ale aj na pečenie mäsa a zvlášť zveriny.
Sušenú cibuľu používame na dochutenie polievok, omáčok, dusené i pečené zeleniny. Všade tam, kde sa hodí výrazná cibuľová chuť. Skvele ochutia aj nátierky.
Táto vysoko kvalitná nerafinovaná kamenná soľ je chutná a zdravá prírodná soľ z Himalájí. Pre ľudský organizmus je oveľa vhodnejšia ako morská soľ a iné bežne predávané soli. Obsahuje málo sodíka a viac potrebného draslíka a tak nespôsobuje zvyšovanie krvného tlaku ako bežná soľ.
Úžasná vôňa. Škorica prebudí spomienky na detstvo...
Síran horečnatý (MgSO4) – epsomská soľ alebo horká soľ. Je významnou súčasťou morskej vody aj niektorých minerálnych vôd (Šaratica). Tradične sa používa ako súčasť so soľou do kúpeľa a ako súčasť preháňadiel.
Alfalfa je skvelá potravina pre telo i dušu. Používa sa na nakličovanie.
Saturejka záhradná má charakteristickú korenistú chuť a vôňu. Keďže nedráždi žalúdok, môžu si ho dovoliť aj ľudia, ktorí neznášajú alebo nesmú používať čierne korenie. Používa sa na ochutenie rýb, jahňacieho mäsa a zeleninových jedál.
Jednodruhové korenie – paprika sladká údená vyniká jedinečnou lahodou chuťou a údenou arómou. Vášmu jedlu dodá krásnu farbu. Sladká červená paprika je častý pomocník v každej kuchyni. Použite ju na prípravu pokrmov, na mäso, do polievok, atď.
Semienka rukoly na nakličovanie. Ostré aromatické klíčky rukoly využijete napríklad pri príprave mäsa, zeleniny, šalátov alebo polievok. Semienka nie je potrebné pred klíčením namáčať. Doba klíčenia cca 4-6 dní, pri ideálnej teplote 18-20°C.
Prežite skvelú grilovačku plnú fajnových chutí. Grilovacia soľ je komplexná zmes rôznych korenín v BIO kvalite a ayurvédskej kryštalickej soli. Toto mleté grilovacie korenie je tá správna voľba na grilovanie.
Zmes korenia so zázvorom na prípravu zlatého mlieka.
Už Egypťania ju využívali ako korenie. Výborné semienka s korenistou chuťou sú šetrne pripravované a balené.
Smotanovo sladká aróma vanilky s tónmi sladkého drievka sa v západnej kuchyni používa takmer výhradne do mliečnych jedál.
Koriander siaty je príbuzný anízu, rasci a kôpru. Podporuje tvorbu žalúdočných štiav, čím priaznivo ovplyvňuje trávenie. Zrelé plody sú príjemne aromatické, majú nasládlu, jemne pikantnú chuť, pripomínajúcu pomarančovú kôru a škoricu.
"Korenie nového sveta" Už Indiáni korenili svoju čokoládu novým korením.
Bez intenzívnej ovocno-ostrej korenenej chuti klinčeka si nevieme kompóty a punče ani predstaviť. No aj tak existuje mnoho chutných jedál, ktoré u nás nie sú až tak známe. Stačí jedna polievková lyžica klinčekov, ktorá výrazne ovplyvní organizmus. Telu dodá dôležitý mangán, draslík, rastlinné steroly a tiež vlákninu. Všetko dôležité pre naše zdravie.