Nakúpte u nás nad 60Eur a tovar Vám doručíme na naše náklady!
Filter produktov
Prebieha načítanie...
Gurmar, latinsky Gymnema sylvestre,...
Cirok ponúka nové možnosti nielen pre celiatikov, ale i alergikov. Cirok je prirodzene bezlepková obilnina.. Cirokové bielkoviny si zamilujú vegetariáni, vegáni, makrobiotici. Cirok lúpaný môžeme použiť ako prílohu k hlavnému jedlu, závarku do polievky, do zeleninových zmesí a tiež sa dá pripraviť na sladko s ovocím.
Čierna ryža je neobvyklá nielen svojim zafarbením, ale aj chuťou, ktorá je jemne sladká. Pred varením je vhodné čiernu ryžu aspoň na hodinu namočiť do vody. Používa sa do slaných ale aj sladkých jedál.
Kuskus sú drobné guľaté zrnka semoliny, krupice z tvrdej pšenice, má jemnú maslovú chuť, ktorá sa hodí k ostrým jedlám. Z kuskusu môžeme pripraviť chutnú zdravú večeru, ktorá nás príjemne zasýti. Môžeme ho podávať k mäsu, k cestovinám, k ryži, zemiakom, ale i ku knedli či iným prílohám.
Pohánka nelúpaná je určená výhradne na nakličovanie alebo na odvary, a nie k priamej konzumácii.
Ovos nahý používame ako prílohu do zeleninových šalátov, zapekaných pokrmov, placiek, karbonátkov, krémov a nátierok.
Vhodné na prípravu čaju na podporu žíl a ciev, obsahuje rutín. Alebo ako zdravá výplň do vankúšov a matracov.
Hato mugi (hatomugi) je obilnina podobná jačmeňu. Perličkový jačmeň, ak so zvykne nazývať (alebo aj Jóbove slzy) sú semená divokej trávy, ktorá silné čistiace účinky na ľudský organizmus.
Ryža basmati je obľúbená kvôli svojej typickej, exotickej vôni a chuti, podobnej jasmínovej ryži. Jej zrná sú dlhé, úzke a po uvarení nadýchané, pevné a nelepia sa.
Hato mugi (hatomugi) je prirodzene bezlepková obilnina podobná jačmeňu. Perličkový jačmeň, ak so zvykne nazývať (alebo aj Jóbove slzy) sú semená divokej trávy, ktorá silné čistiace účinky na ľudský organizmus.
Lúpanka z moravskej pohánky, lúpanej mechanickým spôsobom bez použitia tepla.
Svetlá česká pohánka, prirodzene bezlepková.
Jačmeň patrí medzi najstaršie obilniny. Je vhodný do polievok, nátierok, šalátov, na zapekanie, dusenie i ako príloha.
Špaldové krúpy- kernotto vzniká lúpaním a brúsením pšenice špaldovej.
Jačmenné krúpy sú vhodné do polievok, nátierok, šalátov, na zapekanie, dusenie i ako príloha.
Pšenica špaldová je nešľachtenou predchodkyňou klasickej pšenice s nezameniteľnou orieškovou chuťou.
Zrno raže sa používa pri pečení chleba alebo na prípravu kaše. Obilnina na priamu spotrebu.
Ryža natural guľatozrnná vhodná ako zdravá celozrnná príloha.
Táto ryža vyniká čistotou a neporušenosťou dlhých zŕn, po uvarení je krásne nadýchaná, sypká, pevná a voňavá. Je veľmi všestranná a svojou chuťou sa skvele hodí k mnohým pokrmom.
Jazmínová ryža pri varení uvoľňuje charakteristickú jedinečnú vôňu. Výborne sa hodí ako príloha k ázijským jedlám. Vďaka obsahu vrchných šupiek a klíčkov obsahuje vitamíny skupiny B a vlákninu.
Basmati je obľúbená pre svoju typickú vôňu a chuť. Jej dlhé a úzké zrnká sú po uvarení nadýchané, sypké a pevné. Natural ryža nebola zbavená cennej vrchnej šupky a klíčku a je nezastupiteľnou súčasťou zdravej kuchyne a makrobiotiky.
Pohánka je významným zdrojom rutínu, vlákniny, minerálnych látok, vitamínov (najmä vitamínov radu B a vitamínu E) a rezistentného škrobu, ďalej má priaznivé zastúpenie mastných kyselín v tuku (predovšetkým vysoký obsah kyseliny linolovej). Pohánka je prirodzene bezlepková.
Amarant bol základnou potravinou Inkov a Aztékov a dnes je považovaný za plodinu budúcnosti.
Quinoa je bezlepková obilnina, prírodný raw produkt, ktorý je vhodný aj pre vegánov. Podľa Inkov je quinoa matkou všetkých obilí, i keď v skutočnosti zaraďujeme quinou medzi semená mrlíkov.
Quinoa je bezlepková obilnina, prírodný raw produkt, ktorý je vhodný aj pre vegánov. Podľa Inkov je quinoa matkou všetkých obilí, i keď v skutočnosti zaraďujeme quinou medzi semená mrlíkov.
Ovsené otruby sú bohaté na vlákninu a napomáhajú k správnej funkcii čriev. Tiež obsahujú menšie množstvo gliadínu ako iné obilniny, takže ich dobre znášajú aj niektorí celiaci. Výborne chutia v suchom stave aj zapracované do pečiva.
Pohánkový bulgur má ľahko orieškovú chuť a nevyžaduje dlhú dobu varenia. Výborne sa hodí na prípravu rizota alebo do osviežujúcich šalátov s bylinkami.