Nakúpte u nás nad 60Eur a tovar Vám doručíme na naše náklady!
Filter produktov
Prebieha načítanie...
Mňamka je jednoduchá chutná prírodná...
Bulgur je čiastočne naklíčená, nahrubo rozdrvená, tepelne upravená a potom usušená pšenica. Tento bulgur je vyrobený z pšenice špaldy, ktorá vďaka tomu, že nebola šľachtená, je bohatá na zdraviu prospešné látky.
Bulgur je naklíčená, usušená, nahrubo drvená a uvarená pšenica. Vyzerá ako kuskus a aj sa podobne pripravuje. Má príjemnú obilnú vôňu a sladkú orieškovú chuť. Hodí sa do rizota, plniek, polievok, šalátov alebo kaší.
Bulgur je naklíčená, usušená, nahrubo drvená a uvarená pšenica. Vyzerá ako kuskus a aj sa podobne pripravuje. Má príjemnú obilnú vôňu a sladkú orieškovú chuť. Hodí sa do rizota, plniek, polievok, šalátov alebo kaší.
Pohánkový bulgur má ľahko orieškovú chuť a nevyžaduje dlhú dobu varenia. Výborne sa hodí na prípravu rizota alebo do osviežujúcich šalátov s bylinkami.
Amarant má drobné svetlé semienka s výraznejšou chuťou.
Divoká ryža je skvelá náhrada klasickej ryže, ale ešte lepšia je ako doplnok k bielej ryži. Rastlinka, z ktorej sa táto chutná a výživná potrava získava, je vlastne vodná tráva. S ryžou je však príbuzná a má zrnká podobné malým tmavým tyčinkám. Divoká ryža sa prirodzene nachádza napríklad vo vodách kanadských jazier. Kedysi sa jej hovorilo kanadská alebo...
Kuskus ryžový je ľahko stráviteľná, bezlepková potravina, ktorá sa hodí najmä ako zdravá príloha k pokrmom. Používa sa za tepla i za studena, na slano i na sladko. Kuskus je obľúbený pre svoju jednoduchú a veľmi rýchlu prípravu. Kuskus sa pri príprave nevarí, ale zalieva vriacou vodou alebo vriacim pokrmom.
Celozrnný kuskus je vyrobený z hrubej pšenice zbavenej jej obalových vrstiev. Vyhľadávaný je najmä kvôli rýchlej príprave. Za jej domov sa považuje Afrika a Blízky Východ. V arabských krajinách predstavuje základnú surovinu a v Maroku je dokonca národným jedlom.
Kuskus sú drobné guľaté zrnka semoliny, krupice z tvrdej pšenice, má jemnú maslovú chuť, ktorá sa hodí k ostrým jedlám. Z kuskusu môžeme pripraviť chutnú zdravú večeru, ktorá nás príjemne zasýti. Môžeme ho podávať k mäsu, k cestovinám, k ryži, zemiakom, ale i ku knedli či iným prílohám.
Amarant bol základnou potravinou Inkov a Aztékov a dnes je považovaný za plodinu budúcnosti.
Basmati je obľúbená pre svoju typickú vôňu a chuť. Jej dlhé a úzké zrnká sú po uvarení nadýchané, sypké a pevné. Natural ryža nebola zbavená cennej vrchnej šupky a klíčku a je nezastupiteľnou súčasťou zdravej kuchyne a makrobiotiky.
Jazmínová ryža pri varení uvoľňuje charakteristickú jedinečnú vôňu. Výborne sa hodí ako príloha k ázijským jedlám. Vďaka obsahu vrchných šupiek a klíčkov obsahuje vitamíny skupiny B a vlákninu.
Táto ryža vyniká čistotou a neporušenosťou dlhých zŕn, po uvarení je krásne nadýchaná, sypká, pevná a voňavá. Je veľmi všestranná a svojou chuťou sa skvele hodí k mnohým pokrmom.
Ryža basmati je obľúbená kvôli svojej typickej, exotickej vôni a chuti, podobnej jasmínovej ryži. Jej zrná sú dlhé, úzke a po uvarení nadýchané, pevné a nelepia sa.
Čierna ryža je neobvyklá nielen svojim zafarbením, ale aj chuťou, ktorá je jemne sladká. Pred varením je vhodné čiernu ryžu aspoň na hodinu namočiť do vody. Používa sa do slaných ale aj sladkých jedál.
Veľmi kvalitná ryža s nízkym podielom nevylúpaných alebo poškodených zŕn, po uvarení napučí a je veľmi šťavnatá. Skvelá náhrada bielej prílohovej ryže.
Quinoa je bezlepková obilnina, prírodný raw produkt, ktorý je vhodný aj pre vegánov. Podľa Inkov je quinoa matkou všetkých obilí, i keď v skutočnosti zaraďujeme quinou medzi semená mrlíkov.
Quinoa je bezlepková obilnina, prírodný raw produkt, ktorý je vhodný aj pre vegánov. Podľa Inkov je quinoa matkou všetkých obilí, i keď v skutočnosti zaraďujeme quinou medzi semená mrlíkov.
Bio pšeno sú opatrne vylúpané a vyleštené zrnká prosa, prirodzene bezlepkové.. Pšeno bolo obľúbenou potravinou už našich predkov, starých Slovanov, a používa sa v mnohých tradičných pokrmoch. Pšeno je ľahko stráviteľné, veľmi jednoduché na prípravu a vyčaríte z neho čokoľvek.
Pšeničné klíčky obsahujú veľké množstvo vitamínov, minerálnych látok. Okrem iného sú aj zdrojom vitamínu E, ktorý má vlastnosti antioxidantov a patrí k naj prospešnejším potravinám pre náš organizmus.
Hato mugi (hatomugi) je prirodzene bezlepková obilnina podobná jačmeňu. Perličkový jačmeň, ak so zvykne nazývať (alebo aj Jóbove slzy) sú semená divokej trávy, ktorá silné čistiace účinky na ľudský organizmus.
Pšeno je šetrne olúpané a vyleštené zrno prosa. Je ľahko stráviteľné a veľmi jednoduché na prípravu.
Pohánka nelúpaná je určená výhradne na nakličovanie alebo na odvary, a nie k priamej konzumácii.
Špaldové krúpy- kernotto vzniká lúpaním a brúsením pšenice špaldovej.
Jačmeň patrí medzi najstaršie obilniny. Je vhodný do polievok, nátierok, šalátov, na zapekanie, dusenie i ako príloha.
Hato mugi (hatomugi) je obilnina podobná jačmeňu. Perličkový jačmeň, ak so zvykne nazývať (alebo aj Jóbove slzy) sú semená divokej trávy, ktorá silné čistiace účinky na ľudský organizmus.
Cirok ponúka nové možnosti nielen pre celiatikov, ale i alergikov. Cirok je prirodzene bezlepková obilnina.. Cirokové bielkoviny si zamilujú vegetariáni, vegáni, makrobiotici. Cirok lúpaný môžeme použiť ako prílohu k hlavnému jedlu, závarku do polievky, do zeleninových zmesí a tiež sa dá pripraviť na sladko s ovocím.