Nakúpte u nás nad 60Eur a tovar Vám doručíme na naše náklady!
Filter produktov
Prebieha načítanie...
Vhodné na prípravu čaju na podporu žíl a ciev, obsahuje rutín. Alebo ako zdravá výplň do vankúšov a matracov.
Ovos nahý používame ako prílohu do zeleninových šalátov, zapekaných pokrmov, placiek, karbonátkov, krémov a nátierok.
Bulgur je naklíčená, usušená, nahrubo drvená a uvarená pšenica. Vyzerá ako kuskus a aj sa podobne pripravuje. Má príjemnú obilnú vôňu a sladkú orieškovú chuť. Hodí sa do rizota, plniek, polievok, šalátov alebo kaší.
Hato mugi (hatomugi) je prirodzene bezlepková obilnina podobná jačmeňu. Perličkový jačmeň, ak so zvykne nazývať (alebo aj Jóbove slzy) sú semená divokej trávy, ktorá silné čistiace účinky na ľudský organizmus.
Pohánka je významným zdrojom rutínu, vlákniny, minerálnych látok, vitamínov (najmä vitamínov radu B a vitamínu E) a rezistentného škrobu, ďalej má priaznivé zastúpenie mastných kyselín v tuku (predovšetkým vysoký obsah kyseliny linolovej). Pohánka je prirodzene bezlepková.
Ryža basmati je obľúbená kvôli svojej typickej, exotickej vôni a chuti, podobnej jasmínovej ryži. Jej zrná sú dlhé, úzke a po uvarení nadýchané, pevné a nelepia sa.
Veľmi kvalitná ryža s nízkym podielom nevylúpaných alebo poškodených zŕn, po uvarení napučí a je veľmi šťavnatá. Skvelá náhrada bielej prílohovej ryže.
Jazmínová ryža pri varení uvoľňuje charakteristickú jedinečnú vôňu. Výborne sa hodí ako príloha k ázijským jedlám. Vďaka obsahu vrchných šupiek a klíčkov obsahuje vitamíny skupiny B a vlákninu.
Táto ryža vyniká čistotou a neporušenosťou dlhých zŕn, po uvarení je krásne nadýchaná, sypká, pevná a voňavá. Je veľmi všestranná a svojou chuťou sa skvele hodí k mnohým pokrmom.
Basmati je obľúbená pre svoju typickú vôňu a chuť. Jej dlhé a úzké zrnká sú po uvarení nadýchané, sypké a pevné. Natural ryža nebola zbavená cennej vrchnej šupky a klíčku a je nezastupiteľnou súčasťou zdravej kuchyne a makrobiotiky.
Quinoa je bezlepková obilnina, prírodný raw produkt, ktorý je vhodný aj pre vegánov. Podľa Inkov je quinoa matkou všetkých obilí, i keď v skutočnosti zaraďujeme quinou medzi semená mrlíkov.
Quinoa je bezlepková obilnina, prírodný raw produkt, ktorý je vhodný aj pre vegánov. Podľa Inkov je quinoa matkou všetkých obilí, i keď v skutočnosti zaraďujeme quinou medzi semená mrlíkov.
Bio pšeno sú opatrne vylúpané a vyleštené zrnká prosa, prirodzene bezlepkové.. Pšeno bolo obľúbenou potravinou už našich predkov, starých Slovanov, a používa sa v mnohých tradičných pokrmoch. Pšeno je ľahko stráviteľné, veľmi jednoduché na prípravu a vyčaríte z neho čokoľvek.
Amarant bol základnou potravinou Inkov a Aztékov a dnes je považovaný za plodinu budúcnosti.
Jačmenné krúpy sú vhodné do polievok, nátierok, šalátov, na zapekanie, dusenie i ako príloha.
Špaldové krúpy- kernotto vzniká lúpaním a brúsením pšenice špaldovej.
Lúpanka z moravskej pohánky, lúpanej mechanickým spôsobom bez použitia tepla.
Cirok ponúka nové možnosti nielen pre celiatikov, ale i alergikov. Cirok je prirodzene bezlepková obilnina.. Cirokové bielkoviny si zamilujú vegetariáni, vegáni, makrobiotici. Cirok lúpaný môžeme použiť ako prílohu k hlavnému jedlu, závarku do polievky, do zeleninových zmesí a tiež sa dá pripraviť na sladko s ovocím.
Jačmeň patrí medzi najstaršie obilniny. Je vhodný do polievok, nátierok, šalátov, na zapekanie, dusenie i ako príloha.
Zrno raže sa používa pri pečení chleba alebo na prípravu kaše. Obilnina na priamu spotrebu.
Pohánka nelúpaná je určená výhradne na nakličovanie alebo na odvary, a nie k priamej konzumácii.
Kuskus sú drobné guľaté zrnka semoliny, krupice z tvrdej pšenice, má jemnú maslovú chuť, ktorá sa hodí k ostrým jedlám. Z kuskusu môžeme pripraviť chutnú zdravú večeru, ktorá nás príjemne zasýti. Môžeme ho podávať k mäsu, k cestovinám, k ryži, zemiakom, ale i ku knedli či iným prílohám.
Pšeno je šetrne olúpané a vyleštené zrno prosa. Je ľahko stráviteľné a veľmi jednoduché na prípravu.
Svetlá česká pohánka, prirodzene bezlepková.
Pšenica špaldová je nešľachtenou predchodkyňou klasickej pšenice s nezameniteľnou orieškovou chuťou.
Čierna ryža je neobvyklá nielen svojim zafarbením, ale aj chuťou, ktorá je jemne sladká. Pred varením je vhodné čiernu ryžu aspoň na hodinu namočiť do vody. Používa sa do slaných ale aj sladkých jedál.