Nakúpte u nás nad 60Eur a tovar Vám doručíme na naše náklady!
466
Zrno raže sa používa pri pečení chleba alebo na prípravu kaše. Obilnina na priamu spotrebu.
Pozor: na sklade sú posledné kusy
Dátum dostupnosti: 01.01.0001
Nakúpte u nás nad 60Eur a tovar Vám doručíme na naše náklady!
Bez lepku | Nie |
Bez sóje | Áno |
Bio | Áno |
Vegan | Áno |
Zrno raže ozimnej je možné použiť ako prílohu, či samostatné jedlo. Po uvarení je vhodné v kombinácii s ryžou, k mäsovým jedlám alebo do zeleninových šalátov. Výborne chutí napríklad s opraženou cibuľkou a zeleninou.
Podobne ako iné obilniny aj raž je vhodná na nakličovanie. Naklíčená raž má sviežu a šťavnatú chuť a zaujímavo doplní akékoľvek jedlo, či šalát.
Po dôkladnom uvarení je možné raž podávať ako prílohu v kombinácii s ryžou, výborne chutí zmiešaná s opraženou cibuľkou a zeleninou a môžeme ju tiež zomlieť a použiť na prípravu fašírok.
Návod na prípravu: Zrno raže dôkladne prepláchnite pod tečúcou vodou. Nasypte do hrnca so studenou vodou, posoľte a pridajte kvapku oleja. Varte pod pokrievkou bez miešania. Po asi 30 minútach varenia je zrno chrumkavé, po 60 minútach je mäkké a vhodné napr. do nátierky. Po odstavení nechajte ešte dôjsť pod pokrievkou.
Zloženie: raž ozimná bio
Výživové hodnoty na 100g:
o z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,2 g
o z toho cukry: 1,1 g
7,71 €
1,56 €
1,56 €
1,56 €
1,57 €
3,04 €
0,33 €
1,23 €
1,23 €
1,23 €
1,23 €
1,57 €
1,57 €
1,56 €
2,12 €
1,57 €
1,55 €
1,88 €
1,57 €
1,88 €
1,57 €
1,17 €
2,18 €
2,18 €
2,18 €
1,35 €
9,78 €
3,35 €
2,40 € -20% 3,00 €
2,40 € -20% 3,00 €