Raž ozimná Bio 500 g Biohramonie

466

Zrno raže sa používa pri pečení chleba alebo na prípravu kaše. Obilnina na priamu spotrebu.

Viac detailov

Nakúpte ešte za 60,00 € a získajte dopravu ZDARMA.

Nakúpte u nás nad 60Eur a tovar Vám doručíme na naše náklady!

1,58 € s DPH

3,16 € za kg

Vlastnosti

Bez lepku Nie
Bez sóje Áno
Bio Áno
Vegan Áno

Detaily

Zrno raže ozimnej je možné použiť ako prílohu, či samostatné jedlo. Po uvarení je vhodné v kombinácii s ryžou, k mäsovým jedlám alebo do zeleninových šalátov. Výborne chutí napríklad s opraženou cibuľkou a zeleninou.

 Podobne ako iné obilniny aj raž je vhodná na nakličovanie. Naklíčená raž má sviežu a šťavnatú chuť a zaujímavo doplní akékoľvek jedlo, či šalát.

Po dôkladnom uvarení je možné raž podávať ako prílohu v kombinácii s ryžou, výborne chutí zmiešaná s opraženou cibuľkou a zeleninou a môžeme ju tiež zomlieť a použiť na prípravu fašírok.

Návod na prípravu: Zrno raže dôkladne prepláchnite pod tečúcou vodou. Nasypte do hrnca so studenou vodou, posoľte a pridajte kvapku oleja. Varte pod pokrievkou bez miešania. Po asi 30 minútach varenia je zrno chrumkavé, po 60 minútach je mäkké a vhodné napr. do nátierky. Po odstavení nechajte ešte dôjsť pod pokrievkou.

Zloženie: raž ozimná bio

Výživové hodnoty na 100g: 

  •          Energetická hodnota: 1 522 kJ / 360 kcal
  •          Tuky: 1,6 g

o    z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,2 g

  •          Sacharidy: 70 g

o    z toho cukry: 1,1 g

  •          Vláknina: 13 g
  •          Bielkoviny: 9,7 g
  •          Soľ: <0,01 g

 

Ďalšie produkty v rovnakej kategórii (30)