Rascový olej 100ml Raw Slovensko

832

Čerstvo lisovaný olej zo semien Nigella sativa – čierna rasca (černuška) v prémiovej raw food kvalite. Olej ponúkame v 100ml keramickej fľaši, ktorá neprepustí slnečné žiarenie.

Viac detailov

Na objednávku

Nakúpte ešte za 60,00 € a získajte dopravu ZDARMA.

Nakúpte u nás nad 60Eur a tovar Vám doručíme na naše náklady!

19,44 € s DPH

194,40 € za l

Vlastnosti

Bez lepku Áno
Bez sóje Áno
Bio Nie
Vegan Áno

Detaily

Olej z čiernej rasce má regulačné a posilňujúce účinky na imunitný systém, obsahuje veľa nenasýtených mastných kyselín a preto sa hodí ako podporný prostriedok k liečbe mnohých chorôb. Obsahuje horkú látku Nigellin, ktorá zmierňuje prieduškové spazmy a výrazne napomáha k odhlieneniu. Pôsobí výrazne proti alergiám, sennej nádche, astme, ekzémom, nadúvaniu, uľavuje pri prieduškových ochoreniach, tráviacich a črevných problémoch. Štúdie preukázali zníženie alergických reakcií pri užívaní oleja z čierneho kmínu až o 70 %.


Je vynikajúci na masáž bruška u detí (pri bolestiach masírujeme v smere hodinových ručičiek). Pri bábätkovských kolikách riedime tento olej v pomere 1:5 s iným, napríklad s mandľovým alebo jojobovým olejom.


Účinný je aj proti parazitom, vírusom, baktériam a plesniam a je výborné ho používať preventívne - vnútorne v období chrípkových ochorení na posilnenie imunity a ochranu dýchacích ciest. Používa sa tiež ako prostriedok na zmiernenie vedľajších účinkov chemoterapie.
Pri svalovej horúčke po nadmernej fyzickej námahe uvoľňuje svalstvo – bolestivé miesto sa jemne masíruje.

Olej slúži aj ako prevencia – príprava na záťaž pred cyklistickým výletom alebo namáhavým výkonom (odporúča sa zjesť denne ráno a večer 5g čiernej rasce alebo 3x denne 1 čajovú lyžičku oleja po dobu aspoň jedného týždňa). Hodí sa k masážam suchej a citlivej pokožky so sklonom k alergickým reakciám, pokožku prirodzene chráni a regeneruje.

Krajina pôvodu: Slovensko

Súvisiace produkty

Ďalšie produkty v rovnakej kategórii (30)