Nakúpte u nás nad 60Eur a tovar Vám doručíme na naše náklady!
Filter produktov
Prebieha načítanie...
Prastará pôvodná odroda pšenice. Jej lepok je ľahšie stráviteľný dokonca aj pre celiatikov. Vysoko výživná. Chuťovo lahodná.
Jednou z obľúbených paleo múk je gaštanová múka so svojou výraznou gaštanovou chuťou. Práve pre túto chuť je gaštanová múka predurčená k pečeniu výnimočne chutného pečiva sýtej chute a vône. Obľúbené sú gaštanové chleby, múčniky, koláčiky a sušienky.
Polohrubá špaldová múka v bio kvalite. Táto múka sa používa najmä na prípravu buchiet, koláčov a mnohých ďalších pečených sladkých dezertov.
Špaldová múka je bohatá na bielkoviny s vysokým obsahom lepku, je vynikajúca na pečenie.
Táto mandľová múka je vyrobená zo sladkých španielskych bio mandlí z regiónu Murcia, šetrne lúpaných za použitia horúcej pary a potom najemno namletých. Mandle boli vypestované a spracované združením drobných farmárov Ecoato.
Zemiakové vločky sú veľmi šikovným pomocníkom pri príprave zemiakovej kaše, knedlí, halušiek, krokiet, placiek, k zahusťovaniu pokrmov alebo na obaľovanie.
Múka tapioková je známa ako tapiokový škrob. Biela, veľmi hladká chuťovo je trochu sladká múka.
Kukuričný škrob v bio kvalite vhodný na prípravu múčnikov a dezertov. Používa sa tiež na zahusťovanie krémov a poliev, plniek, omáčok a polievok.
Pomocou bezlepkovej múčnej zmesi sa dajú ľahko pripraviť domáce langoše bez laktózy, ktoré neobsahujú mlieko, vajcia, sóju, kukuricu a semienka.
Špaldová celozrnná múka sa vyznačuje nezameniteľnou orieškovou chuťou. Môžeme ju použiť namiesto pšeničnej múky do všetkých obľúbených jedál. Je výborná na pečenie chleba, koláčov, zákuskov a iných dobrôt.
Hladká pšenová múka. Je prirodzene bezlepková a používa sa najmä na pečenie. Pšeno je dobrým zdrojom draslíku, horčíku, fosforu, železa, medi, zinku.
Hladká ryžová múka, prirodzene bezlepková. Je vhodná na zahusťovanie alebo na prípravu sladkých aj nepečených dezertov.
Táto bezlepková zmes je vyrobená z prirodzene bezlepkových a nepšeničných surovín. Je vhodná pre celiatikov.
Ak neobľubujete celozrnnú múku, no chcete do svojho jedálnička zaradiť niečo nové, tak špaldová múka hladká je ten správny tip.
Špaldová celozrnná múka sa vyznačuje nezameniteľnou orieškovou chuťou. Špaldovú celozrnnú múku môžete použiť namiesto pšeničnej múky do vašich obľúbených jedál.
Pšeničná múka chlebová je vhodná na prípravu tradičného kvásku a kváskového chleba.
Prášok na výrobu seitanu alebo na zahusťovanie.
Sezamová múka je zdravá paleo múka, ktorá sa vyrába z odtučnených sezamových semienok. Pred samotným mletím sa zo semien mechanicky vylisuje prirodzene obsiahnutý olej. Následne vyrobená jemná sezamová múka má o približne 30% vyššiu nutričnú hodnotu ako pôvodné sezamové semienka. Pri použití v receptoch dodáva jedlám lepšiu chuť a lepšie nutričné vlastnosti.
Pohánková bezlepková múčna zmes na tmavý chlieb neobsahuje vajcia, sóju, laktózu, lepok a droždie. Je vhodná na výrobu tmavého chleba pre ľudí citlivých na lepok a je určený aj pre bežného konzumenta s rôznymi intoleranciami.
S pomocou tejto zmesi múk vieme rýchlo a jednoducho pripraviť klasické tenké bezlepkové palacinky. Z jedného balíka múkovej zmesi (500 g) sa dá pripraviť 33 kusov palaciniek.
Ovos je medzi obilninami jeden z najbohatších zdrojov na bielkoviny a aminokyseliny. Je cenným doplnkom každodennej pestrej a rozmanitej stravy. Pozitívne vplýva na znižovanie krvného tlaku a lepšie fungovanie obehovej sústavy. Je bohatý na bielkoviny, antioxidanty a minerálne látky. Obsah lepku má pod 20 ppm (0,002%).
Bezlepková múčna zmes na pečenie neobsahuje vajcia, sóju, laktózu, lepok a droždie. Je vhodná na prípravu nielen palaciniek ale aj zákuskov, koláčov, piškótového cesta a piškót, tôrt, bábovky muffinov a mnohých iných dobrôt.
Bezlepková múčna zmes na hnedý chlieb so semienkami neobsahuje žiadne prísady, konzervanty ani farbivá. Jej hlavnou zložkou je tapioková múka – vyrobená z manioky – ktorá má mnoho priaznivých účinkov. Má vysoký obsah vlákniny, znižuje pocit hladu, pomáha pri vylučovaní tuku z ľudského organizmu, znižuje krvný tlak.
Sypká zmes bez gluténu (lepku) vhodná na pečenie s kypriacim práškom.
Bezgluténová zmes múky na pečivo a kysnuté cesto.
Bezlepkové múčne zmesi zo Žitnoostrovskej bezlepkovej pekárne vôbec neobsahujú lepok, laktózu, sóju, mlieko, vajcia, pridané konzervanty ani droždie. Práve preto pri príprave pekárenských výrobkov z týchto zmesí ich netreba nechávať kysnúť, cesto sa nadvihne vďaka tepelnej reakcii sódy bikarbóny a citrónovej šťavy (alebo jablčného octu).
Táto mandľová múka je vyrobená zo sladkých mandlí z USA. Mandľovú múku používame hlavne pri pečení, do krémov, dezertov, musli, pudingov, môžeme z nej vyrábať aj mandľové mlieko a domáci marcipán, do smoothie a vegánskych koktejlov.
Je vhodná na pečenie chleba, rožkov, koláčov, jemného pečiva, sušienok, palaciniek, placiek, na zásmažku, v bezlepkových potravinách slúži ako spojivo. Svoju hrubosťou zodpovedá polohrubej múke.
Pohánková celozrnná múka, bohatá na vitamíny skupiny B, fosfor, vápnik, železo a rutín. V kuchyni plne nahradí múku pšeničnú.