Múka gaštanová 500g

6135

Jednou z obľúbených paleo múk je gaštanová múka so svojou výraznou gaštanovou chuťou. Práve pre túto chuť je gaštanová múka predurčená k pečeniu výnimočne chutného pečiva sýtej chute a vône. Obľúbené sú gaštanové chleby, múčniky, koláčiky a sušienky. 

Viac detailov

Nakúpte ešte za 60,00 € a získajte dopravu ZDARMA.

Nakúpte u nás nad 60Eur a tovar Vám doručíme na naše náklady!

11,05 € s DPH

22,10 € za ks

Vlastnosti

Bez lepku Áno
Bez sóje Áno
Bio Nie
Vegan Áno

Detaily

Gaštanovou múkou môžeme nahradiť 25 až 100% akejkoľvek múky uvedenej v recepte. Pričom napríklad v receptoch na chleba sa prikláňame k množstvu 25% gaštanovej múky a pri palacinkách a sušienkach to môže byť 100%.

Gaštanová múka je vhodná pre celiatikov, pretože prirodzene neobsahuje lepok. Gaštany a gaštanová múka sa neodporúčajú pre ľudí trpiacich alergiou na orechy a oriešky.

Výroba gaštanovej múky je zložená z niekoľkých základných krokov. Najskôr sa plody jedlého gaštana po zbere sušia niekoľko dní pri teplote okolo 50°C. Následne sa ošúpu a veľké jadro plodov sa melie na jemnú múku. Po záverečnom preosievaní sa získa kvalitná jemná gaštanová múka.

Gaštanová múka obsahuje vysoké množstvo uhľohydrátov (avšak menej ako pšenica). Tieto uhľohydráty sú v gaštanovej múke obsiahnuté v podobe zložených cukrov - tzv. polysacharidov. Na rozdiel od jednoduchých cukrov sú polysacharidy vstrebávané postupne, nespôsobujú výkyvy hladiny cukrov v krvi, vďaka čomu je gaštanová múka vhodnou voľbou aj pre diabetikov. Pre tieto dietetické vlastnosti je gaštanová múka často zaraďovaná aj do jedálnička pri redukčnej diéte.

Použitie: Gaštanová múka je odporúčaná predovšetkým na pečenie chleba a pečiva, ale bohatú chuť dodáva piškótom, palacinkám alebo knedlám. Gurmáni si zvlášť pochvaľujú hustejšiu striedku pečiva z gaštanovej múky, ktoré sa tak môže krájať na oveľa tenšie plátky.

Súvisiace produkty

Ďalšie produkty v rovnakej kategórii (30)