Bulgur pšeničný BIO 500 g CL

1133

Bulgur je naklíčená, usušená, nahrubo drvená a uvarená pšenica. Vyzerá ako kuskus a aj sa podobne pripravuje. Má príjemnú obilnú vôňu a sladkú orieškovú chuť. Hodí sa do rizota, plniek, polievok, šalátov alebo kaší.

Viac detailov

Nakúpte ešte za 60,00 € a získajte dopravu ZDARMA.

Nakúpte u nás nad 60Eur a tovar Vám doručíme na naše náklady!

2,97 € s DPH

5,94 € za kg

Vlastnosti

Bez lepku Nie
Bez sóje Áno
Bio Áno
Vegan Áno

Detaily

Využitie:
Rizoto - použite bulgur namiesto ryže a zmiešajte ho s obľúbenou zeleninou alebo s hubami.
Plnka - bulgur nakombinujte napríklad s paprikou, restovanou cibuľkou, bazalkou a petržlenom.
Polievka - bulgur pridávajte do polievky napríklad namiesto cestovín, stačí ho vložiť do polievky pred ukončením varenia a povariť ho v polievke len 10 minút.
Šalát - skúste zmiešať uvarený bulgur s avokádom, ľadovým šalátom, cícerom a balkánskym syrom, dochucujte soľou, korením a citrónovou šťavou.
Kaša - namočte datle do horúcej vody, nechajte odstáť, potom pridajte ďalšiu vodu, priveďte do varu a následne prisypte bulgur, trochu škorice a varte 15 minút, po dovarení môžete pridať aj arašidové maslo pre krémovú konzistenciu.


Príprava bulguru je veľmi jednoduchá a podobná ako pri kuskuse. Väčšinou spotrebuje až trojnásobok vody a môžete ho buď variť 15 minút v kuse, alebo stačí len 5 minút a nechať ho dôjsť pod pokrievkou. Je možné ho nechať aj napučať zaliatím studenej vody. Napučanie trvá približne hodinu.

Bulgur je tradičným pokrmom na Blízkom východe. Používa sa hlavne na výrobu pilafov, kibbehov alebo šalátov. U nás je menej známy, aj keď nejde o exotickú surovinu. Využívame ho predovšetkým ako prílohu alebo ho dávame do plniek, fašírok a sekanej.
Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácie, ktorý zabezpečuje ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie. Ich prírodnú biokvalitu docenia predovšetkým ľudia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia.


Zloženie: Hrubo mletá pšenica*. *Produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva

Súvisiace produkty

Ďalšie produkty v rovnakej kategórii (30)