Nakúpte u nás nad 60Eur a tovar Vám doručíme na naše náklady!
Filter produktov
Prebieha načítanie...
Jeho intenzívna vôňa so stopami anízu, citrónu a droždia, pripomína chuť zeleru. Jednodruhový bylinný ochucujúci prípravok v bio kvalite.
Jednodruhové korenie – celý muškátový orech. Muškátový orech sa používa na ochutenie polievok, omáčok, mäsa (stačí nastrúhať malé množstvo).
Pamajorán obyčajný je vynikajúce ostré korenie s nádychom čierneho korenia a mäty. Je to ďalšia Hildegardina bylinka, ktorá sa zbierala na sviatok Sv. Jána, vtedy obsahuje totiž najvyššie množstvo silíc. Výborne sa hodí k tučnejším mäsám, ale aj na pizzu, či rôzne zeleninové zmesi. Pamajorán je príbuzný s ľubovníkom bodkovaným.
Paprika sladká mletá z kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva. Inkovia ju používali ako platidlo. Pre ozajstných pôžitkárov. Použite ju na prípravu pokrmov, na mäso, do polievok, atď.
Jednodruhové korenie – paprika sladká údená vyniká jedinečnou lahodou chuťou a údenou arómou. Vášmu jedlu dodá krásnu farbu. Sladká červená paprika je častý pomocník v každej kuchyni. Použite ju na prípravu pokrmov, na mäso, do polievok, atď.
Smotanovo sladká aróma vanilky s tónmi sladkého drievka sa v západnej kuchyni používa takmer výhradne do mliečnych jedál.
Rasca mletá z kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva.
Jedno z najrozšírenejších korenín našej kuchyne. Vychutnajte si jej korenistú arómu a jemne horkastú chuť! Toto "prakorenie" má obsahovať skryté sily a ochraňovať pred zlými duchmi. Znamenitá je nie len u výdatných pokrmov, ale i pri príprave humra alebo langúst. Používa sa na ochutenie pečiva, polievok a omáčok.
Môže sa použiť na ochutenie rybacích špecialít, zveriny, šalátov, paradajkových jedál.
Semienka rukoly na nakličovanie. Ostré aromatické klíčky rukoly využijete napríklad pri príprave mäsa, zeleniny, šalátov alebo polievok. Semienka nie je potrebné pred klíčením namáčať. Doba klíčenia cca 4-6 dní, pri ideálnej teplote 18-20°C.
Saturejka záhradná má charakteristickú korenistú chuť a vôňu. Keďže nedráždi žalúdok, môžu si ho dovoliť aj ľudia, ktorí neznášajú alebo nesmú používať čierne korenie. Používa sa na ochutenie rýb, jahňacieho mäsa a zeleninových jedál.
Už Egypťania ju využívali ako korenie. Výborné semienka s korenistou chuťou sú šetrne pripravované a balené.
Žltá horčica je označovaná tiež za bielu a v našich zemepisných šírkach sa používa k nakladaniu, marinádam a k výrobe bielej horčice. Je obľúbenou koreninou v juhoindickej kuchyni.
Senovka grécka mletá - mleté semienka s korenistou chuťou. Je vhodná predovšetkým do pokrmov indickej kuchyne.
Jemná pestrá zmes 12 bio byliniek doplnená o morskú soľ má všestranné využitie. Koreniaci prípravok bio.
Šafrán- zlato medzi koreninami. Šafrán je najdrahšie korenie na svete, čo vôbec nie je prekvapivé. Na 1 kg šafránu je potrebných až 150 000 kvetov šafránu siateho.
Škorica mletá Cejlónska -intenzívna. V modernej kuchyni má využitie pri príprave dezertov, múčnikov, ale i odvážnych mäsových špecialít. Škorica znižuje zrážanlivosť krvi, má antibakteriálne účinky a zvyšuje citlivosť inzulínových receptorov. Navyše vôňa škorice stimuluje činnosť mozgu.
Prírodný éterický vanilkový olej je získavaný extrakciou z vanilkových strukov pomocou alkoholu. Pomôže vám vyčarovať dezerty s hrejivou arómou vanilkových strukov či poctivú vanilkovú zmrzlinu. Vďaka šikovnej pipete navyše budete dávkovať na kvapku presne.
Tymián - "vôňa Kréty" - U mnohých milovníkov Kréty vyvoláva tymian spomienky na dovolenku. Zemito pieporná chuť pripomína aníz, mätu a gáfor a dodáva stredomorským jedlám ich charakteristickú chuť.
Lahodná zeleninová chuť tejto zmesi dodá vašim pokrmom korenenú chuť. Koreniaci prípravok bez prídavku kuchynskej soli. Korenie vhodné na prípravu klasickej kuchyne ako sú omáčky, šaláty alebo dusené pokrmy. Pridajte ku koncu varenia.
So zázvorom zažijete vzrušujúce kulinárske cesty naprieč zemeguľou! Vďaka svojej všestrannosti je dobrou voľbou pre fanúšikov ázijskej kuchyne. Používa sa na dochutenie orientálnych špecialít, pečiva, ..
Žerucha je osviežujúca pri jarnej únave. Mladé lístky môžete pridávať do rôznych šalátov, či len ako ozdobu na chlieb s maslom.
Koreniaca zmes z kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva.
Koreniaca zmes z kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva.
Vylepšite chuť svojich jedál s jemnou arómou bio medvedieho cesnaku.
List Vavrinca pravého v bio kvalite. Ako korenina sa používajú listy alebo prášok z nich. Používa sa do smotanových omáčok, polievok, kyslých jedál, pri nakladaní mäsa, uhoriek alebo húb, ale aj na pečenie mäsa a zvlášť zveriny.
Používa sa na ochutenie nátierok, cestovín, rybieho mäsa, rajčinových pokrmov. Má špecifickú vôňu.