Nakúpte u nás nad 60Eur a tovar Vám doručíme na naše náklady!
Filter produktov
Prebieha načítanie...
Používa sa na ochutenie nátierok, cestovín, rybieho mäsa, rajčinových pokrmov. Má špecifickú vôňu.
Intenzívna sladká chuť anízu, podobná sladkému drievku, je unikátna, ale tiež nie je pre každého tá pravá.
Hviezdicový aníz. Má tvar hviezdice a vôňou pripomína aníz.
Alfalfa je skvelá potravina pre telo i dušu. Používa sa na nakličovanie.
Zmes korenia v bio kvalite, v papierovej krabičke. Dá sa ešte vylepšiť chuť vašej obľúbenej kávy? Verte, že s týmto korením sa vám to podarí.
Nerafinovaná, jemná grécka morská soľ bez jódu. Je bohatá na minerálne soli, obzvlášť na magnézium. Na zachovanie všetkých látok sa suší za nízkej teploty pulzujúcim teplým vzduchom. Vhodná je nielen na varenie ale má aj terapeutické kvality, napr. ako soľ do kúpeľa a na hydromasáž.
Maha korenie je vynikajúce do polievok, omáčok, štiav, gulášov, špenátu, fašírok, strukovinových, zeleninových alebo hubových jedál.
Sušenú cibuľu používame na dochutenie polievok, omáčok, dusené i pečené zeleniny. Všade tam, kde sa hodí výrazná cibuľová chuť. Skvele ochutia aj nátierky.
Starený čierny cesnak je vyrobený výhradne z cesnaku vypestovaného českými poľnohospodármi. Čierny cesnak je bežný biely cesnak, ktorý prešiel dlhodobým, starostlivo riadeným procesom teploty, vlhkosti a času v špeciálnom zariadení.
Bourbonská vanilka priamo z Madagaskaru, mletá a v bio kvalite.
Zmes korenia bez soli. Na dochutenie polievok, omáčok a nátierok.
Vanilka sa často označuje ako "kráľovná korenia". Je to jedna z najznámejších chutí na svete. Počas šetrného procesu sušenia, sa lusky výrazne stanú tenšími a zmenia farbu zo zelenej na hnedú. V každom z nich sa nachádzajú malé čierne semienka, ktoré dodajú vaším pokrmom to "pravé vanilkové".
Čierna soľ, alebo ak aj Kala Namak je vulkanická prírodná soľ s výraznou chuťou po vajíčkach. Obsah NaCl je cca 91%. Táto soľ obsahuje dôležité minerály, ktoré ľudské telo potrebuje.
Táto vysoko kvalitná nerafinovaná kamenná soľ je chutná a zdravá prírodná soľ z Himalájí. Pre ľudský organizmus je oveľa vhodnejšia ako morská soľ a iné bežne predávané soli. Obsahuje málo sodíka a viac potrebného draslíka a tak nespôsobuje zvyšovanie krvného tlaku ako bežná soľ.
Pod označením Kajenské korenie, alebo Cayenské korenie, sa myslí prášok zo sušených Čili papričiek, ale nie z každej odrody. Musí ísť o červené Chilli, konkrétne o Capsicum Frutescens. Podobne, ako je tomu pri Čili, aj Kajenské korenie je veľmi dobrý „akcelerátor“ metabolizmu a dodáva telu celkovú vitalitu a životnú energiu.
Ide o jednu z najstarších rastlín, ktorá sa využíva v kuchyni ale aj v medicíne. Sladké drievko je v gastronómii oceňované pre jeho prirodzenú sladkú chuť.
Solčanka sa používa na zlepšenie chuti zeleninových a mäsových hlavných jedál, polievok, rýb a tam, kde je vhodné používanie soli. Jedlám dodá lahodnú chuť.
Cejlónska škorica je sladký druh škorice vyhľadávaný pre svoju veľmi jemnú a sladkú chuť a bohatú vôňu. Jej sladká chuť a aróma pomôže dodať Vašim proteínovým nápojom, palacinkám, tvarohu, jogurtu, káve, čaju, či FIT dezertom nový rozmer! Je vhodná aj na ochutenie kompótov, vareného vína, punču, pečiva, koláčov, omáčok, či mäsitých špecialít.
Nerafinovaná morská soľ sa získava prirodzeným odparovaním morskej vody v umelo vytvorených soľných jazierkach na chránenom morskom pobreží. Z 98% pozostáva z chloridu sodného, zvyšné 2% tvoria minerály prirodzene prítomné v morskej vode.
Prírodne jodidovaná morská soľ je skutočne ojedinelý výrobok. Nerafinovaná morská soľ nie je obvykle jódovaná a neobsahuje dostatok prírodne viazaného jódu. Morská soľ je obohatená morskými riasami (cca 0,4%). V jednej lyžičke soli je 80% odporúčanej dennej dávky jódu.
Citrónová kôra strúhaná BIO je vyrobená šetrným usušením nastrúhanej kôry citrónov, ktoré neboli chemicky ošetrené. Používa sa k dodaniu arómy sladkých ciest a dezertov, ale aj kuracieho mäsa. Je nepostrádateľná v pečive a vianočkách, ktorým dodáva typickú vôňu. Má skvelú osviežujúcu vôňu a citrusovú chuť, ktorá ulahodí všetkým zmyslom.
Prírodná soľ je jemnejšia, alkalickejšia a obsahuje niekoľko desiatok minerálnych látok. Každá kvalitná prírodná neupravovaná - nerafinovaná soľ obsahuje veľké množstvo minerálnych prvkov, u najkvalitnejšej Himalájskej kamennej soli je to až cez 80 druhov, pričom hlavný podiel (90 až 95%) tvorí chlór a sodík.
Bertrám je korenie užitočné po všetkých stránkach. Pokiaľ je často používaný zapudzuje choroby, zmenšuje hnilobné procesy v tele, stará sa o dobré trávenie, dodáva jasný rozum. To o korení Bertráme hovorí Hildegarda z Bingenu, stredoveká liečiteľka. Dobre vypudzuje hlieny a zápaly z pľúc.
Koreniaca zmes bio. Je pikantne aromatická a unesie vás na poslednú letnú dovolenku do slnečných južných krajín.
Rasca rímska sa používa do nakladanej zeleniny, kapusty, do mexických a severoafrických pokrmov, do karí, k dusenému mäsu, mäkkým syrom, do klobás a paradajkových omáčok.
Koreniaca zmes mletá z kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva.
Extra ostrá! Použite na prípravu pikantných pokrmov.