Bezlepková múčna zmes na viaczr. tmavý chlieb 1kg

8325

Bezlepková múčna zmes na hnedý chlieb so semienkami neobsahuje žiadne prísady, konzervanty ani farbivá. Jej hlavnou zložkou je tapioková múka – vyrobená z manioky – ktorá má mnoho priaznivých účinkov. Má vysoký obsah vlákniny, znižuje pocit hladu, pomáha pri vylučovaní tuku z ľudského organizmu, znižuje krvný tlak. 

Viac detailov

Na objednávku

Nakúpte ešte za 60,00 € a získajte dopravu ZDARMA.

Nakúpte u nás nad 60Eur a tovar Vám doručíme na naše náklady!

8,22 € s DPH

8,22 € za kg

Vlastnosti

Bez lepku Áno
Bez sóje Áno
Bio Nie
Vegan Áno

Detaily

Ľudskému organizmu pridáva užitočnú energiu, stimuluje funkciu mozgu. Priaznivo vplýva na nervovú sústavu, je účinná proti stresu a podporuje celkové zdravie človeka. Obsahuje proteín, vďaka tomu pomáha posilňovať svalstvo, aby bolo ohybnejšie a vyživuje tkanivá. Obsahuje meď a horčík, preto zabraňuje vzniku osteoporózy. Znižuje riziko výskytu srdcovo – cievnych chorôb, infarktu či porážky. Ďalšou zložkou múčnej zmesi je prosová múka, ktorá je liekom žalúdka. Očisťuje črevá, ochraňuje pokožku a nechty. Reguluje hladinu cukru v krvi, vitalizuje pľúca a dýchanie. Múčna zmes obsahuje aj skorocel, znižuje cholesterol a hladinu cukru v krvi, pomáha pri liečbe zápchy a glukózovej intolerancie. Je schopná vsiaknuť veľké množstvo vody, preto zabezpečuje pocit sýtosti. Je vedecky dokázané, že môže pomôct aj pri chudnutí.

Zloženie: tapioková múka (maniok škrob), pšenová múka, múka zo skorocela indického, ľanová múka, ľanové semienká, sezamové semienká, bambusová vláknina, objemové činidlo: hydrogénuhličitan sodný, regulátor kyslosti: kyselina citrónová, himalájska soľ.

Návod na prípravu jedného chleba: Do 215ml vlažnej vody pridajte 20 ml čerstvej citrónovej šťavy alebo jablčného octu a dôkladne rozmiešajte. Pridajte 200 g tejto múčnej zmesi a rukami alebo ručným mixérom dôkladne zmiešate. Z takto pripraveného cesta vyformujte bochníček, ktorý nechajte odpočívať 5 minút. Následne cesto opäť prepracujte, aby v ňom neostal vzduch. Potom už iba bochník dajte na plech vystlaný papierom na pečenie, vrch bochníka hlboko zarežte a potrite roztaveným kokosovým tukom. Pečte v predhriatej rúre pri teplote 200 stupňov 70 minút. Upečený chlieb nechajte na mriežke vychladnúť. 

Výživové hodnoty na 100g: 

  •          Energetická hodnota: 1360 kJ / 323 kcal
  •          Tuky: 8,06 g

o    z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,75 g

  •          Sacharidy: 52,71 g

o    z toho cukry: 4,73 g

  •          Vláknina: 16,74 g
  •          Bielkoviny: 8,2 g
  •          Soľ: 1,46 g

 

 

Krajina pôvodu: Slovensko

Súvisiace produkty

Ďalšie produkty v rovnakej kategórii (30)