Ocot jablčný prírodne kalný 0,75 l Demeter

2775

Nepasterizovaný a nefiltrovaný jablčný ocot má mimoriadne priaznivé účinky na tráviaci trakt a mnohé ďalšie priaznivé účinky na zdravie. Spĺňa kritéria surovej stravy.

Viac detailov

Nakúpte ešte za 60,00 € a získajte dopravu ZDARMA.

Nakúpte u nás nad 60Eur a tovar Vám doručíme na naše náklady!

3,87 € s DPH

5,16 € za l

Vlastnosti

Bez lepku Áno
Bez sóje Áno
Bio Áno
Vegan Áno

Detaily

100% nepasterizovaný jablčný ocot obsahuje 18 minerálov vrátane draslíka, ktorý je potrebný pre odstraňovanie nadbytočnej vody a toxínov. Ocot je ľahko zakalený s prirodzenou usadeninou, tzv. "mother" ktorá obsahuje najviac enzýmov a živín. Jablkový ocot je prírodne vznikajúce antibiotikum a antiseptikum.

Jablkový ocot je jediným octom, ktorý nevyvoláva v tele kyslú reakciu.

Vyrába sa z čerstvých rozdrvených BIO jabĺk, ktoré sa následne nechajú kvasiť v drevených bareloch, pretože drevo napomáha prirodzenej fermentácii. Pravý prírodný jablkový ocot je hustá tekutina zafarbená do hneda, v ktorej je proti svetlu vidieť ľahká usadenina. To je dôkaz, že ide o 100% živú potravinu. Ide o molekuly proteínu zoskupené do vláknitých útvarov, ktorých prítomnosť znamená, že najlepšia časť octu, teda minerály a enzýmy, neboli zničené. Napriek tomu nie je nutné skladovať ocot v chladničke. Doporučuje sa ocot pred použitím pretrepať, aby bolo využité všetko, čo nám v ňom príroda dáva .

Nepasterizovaný jablkový ocot sa dnes už úplne stratil z obchodov, pretože výrobcovia uprednostňujú atraktívny vzhľad výrobku a tmavá farba hustého prírodného jablkového octu s usadeninou sa môže zdať neatraktívna. Destiláciou sa ale zničia skoro všetky liečivé vlastnosti octu, odstránia sa enzýmy, draslík, fosfor, kremík, stopové prvky a pektín ako aj dôležité kyseliny, ktoré v tele pomáhajú ničiť toxíny a nezdravé baktérie.

Tip: jablkový ocot je možné používať ako základ šalátových dressingov, omáčok, marinád, polievok a ďalších pokrmov. Možno ho tiež konzumovať aj vo forme osviežujúceho nápoja (pomiešaný s vodou), prípadne dochutiť sladom, obilným alebo javorovým sirupom alebo medom.

Použitie: užívajte 2 polievkové lyžice denne samotne alebo si pripravte osviežujúci nápoj zmiešaním dvoch polievkových lyžíc octu s vodou, sirupom zo zázvoru alebo iným nápojom. Môžete ocot použiť aj na obklad. Produkt je nefiltrovaný a nepasterizovaný, takže môže obsahovať sediment.

Zloženie: 100% jablčný ocot nepasterizovaný a nefiltrovaný z BIOdynamického poľnohospodárstva s certifikátom Demeter ( (RAW - tepelne neupravované). Prírodný zákal - dobre pretrepte.

Výživové hodnoty na 100g: 

  •          Energetická hodnota: 75kJ / 18kcal
  •          Tuky: 0,1 g

o    z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,02 g

  •          Sacharidy: 0,4 g

o    z toho cukry: 0,01 g

  •          Vláknina: 0,1 g
  •          Bielkoviny: 0,1 g
  •          Soľ: 0,005 g

 

 

Krajina pôvodu: Nemecko

Súvisiace produkty

Ďalšie produkty v rovnakej kategórii (30)