Nakúpte u nás nad 60Eur a tovar Vám doručíme na naše náklady!
2775
Nepasterizovaný a nefiltrovaný jablčný ocot má mimoriadne priaznivé účinky na tráviaci trakt a mnohé ďalšie priaznivé účinky na zdravie. Spĺňa kritéria surovej stravy.
Pozor: na sklade sú posledné kusy
Dátum dostupnosti: 01.01.0001
Nakúpte u nás nad 60Eur a tovar Vám doručíme na naše náklady!
Bez lepku | Áno |
Bez sóje | Áno |
Bio | Áno |
Vegan | Áno |
100% nepasterizovaný jablčný ocot obsahuje 18 minerálov vrátane draslíka, ktorý je potrebný pre odstraňovanie nadbytočnej vody a toxínov. Ocot je ľahko zakalený s prirodzenou usadeninou, tzv. "mother" ktorá obsahuje najviac enzýmov a živín. Jablkový ocot je prírodne vznikajúce antibiotikum a antiseptikum.
Jablkový ocot je jediným octom, ktorý nevyvoláva v tele kyslú reakciu.
Vyrába sa z čerstvých rozdrvených BIO jabĺk, ktoré sa následne nechajú kvasiť v drevených bareloch, pretože drevo napomáha prirodzenej fermentácii. Pravý prírodný jablkový ocot je hustá tekutina zafarbená do hneda, v ktorej je proti svetlu vidieť ľahká usadenina. To je dôkaz, že ide o 100% živú potravinu. Ide o molekuly proteínu zoskupené do vláknitých útvarov, ktorých prítomnosť znamená, že najlepšia časť octu, teda minerály a enzýmy, neboli zničené. Napriek tomu nie je nutné skladovať ocot v chladničke. Doporučuje sa ocot pred použitím pretrepať, aby bolo využité všetko, čo nám v ňom príroda dáva .
Nepasterizovaný jablkový ocot sa dnes už úplne stratil z obchodov, pretože výrobcovia uprednostňujú atraktívny vzhľad výrobku a tmavá farba hustého prírodného jablkového octu s usadeninou sa môže zdať neatraktívna. Destiláciou sa ale zničia skoro všetky liečivé vlastnosti octu, odstránia sa enzýmy, draslík, fosfor, kremík, stopové prvky a pektín ako aj dôležité kyseliny, ktoré v tele pomáhajú ničiť toxíny a nezdravé baktérie.
Tip: jablkový ocot je možné používať ako základ šalátových dressingov, omáčok, marinád, polievok a ďalších pokrmov. Možno ho tiež konzumovať aj vo forme osviežujúceho nápoja (pomiešaný s vodou), prípadne dochutiť sladom, obilným alebo javorovým sirupom alebo medom.
Použitie: užívajte 2 polievkové lyžice denne samotne alebo si pripravte osviežujúci nápoj zmiešaním dvoch polievkových lyžíc octu s vodou, sirupom zo zázvoru alebo iným nápojom. Môžete ocot použiť aj na obklad. Produkt je nefiltrovaný a nepasterizovaný, takže môže obsahovať sediment.
Zloženie: 100% jablčný ocot nepasterizovaný a nefiltrovaný z BIOdynamického poľnohospodárstva s certifikátom Demeter ( (RAW - tepelne neupravované). Prírodný zákal - dobre pretrepte.
Výživové hodnoty na 100g:
o z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,02 g
o z toho cukry: 0,01 g
Krajina pôvodu: Nemecko
7,71 €
1,56 €
1,56 €
1,56 €
1,57 €
3,04 €
0,33 €
1,23 €
1,23 €
1,23 €
1,23 €
1,57 €
1,57 €
1,56 €
2,12 €
1,57 €
1,55 €
1,88 €
1,57 €
1,88 €
1,57 €
1,17 €
2,18 €
2,18 €
2,18 €
1,35 €
9,78 €
3,35 €
2,40 € -20% 3,00 €
2,40 € -20% 3,00 €