Konopné semeno lúpané 160g PROVITA

788

Rastlinné semienko jednodruhové. Pestovalo v prvom roku prechodného obdobia v ekologickom poľnohospodárstve. Doprajte si ich v raňajkovej kaši. Sú výborné aj do cookies a chlebového cesta. Nemusia sa namáčať ani mlieť.

Viac detailov

Nakúpte ešte za 60,00 € a získajte dopravu ZDARMA.

Nakúpte u nás nad 60Eur a tovar Vám doručíme na naše náklady!

2,77 € s DPH

17,31 € za kg

Vlastnosti

Bez lepku Áno
Bez sóje Áno
Bio Nie
Vegan Áno

Detaily

Konopné semienko pochádza z tzv. technického konope. Technické konope je odroda rastliny Cannabis L Sativa, pochádza z Ázie, kde bola oddávna dôležitou súčasťou jedálnička. Z Ázie prišla do Európy, kde sa tiež jej semienka stali súčasťou jedálnička, ale bolo tiež využívané v priemysle pre technické účely. Spoločne s ľanom sa konope vo veľkom množstve pestovalo až do 19. storočia, než bolo vytlačené lacnou zámorskou bavlnou.

Z hľadiska obsiahnutých látok konopné semienko obsahuje nenasýtené esenciálne mastné kyseliny, teda kyselinu gama linolénovú a kyselinu olejovú. Pomer medzi oboma nenasýtenými mastnými kyselinami omega-3 alfa linolénová a omega-6 linolová kyselina je v semienku 1: 3, čo je pomer blízky pomeru v našom organizme. Tieto dve kyseliny sú dôležité pre správny vývoj a fungovanie mozgu, reprodukčné systémy a metabolizmus.


Konopné semienko sa môže užívať ako pri prevencii, tak pri vystavení fyzickej a psychickej záťaži. Pomáha regulovať hladinu cholesterolu, posilňuje imunitný systém, pomáha udržiavať zdravú pleť, vlasy, dodáva energiu a posilňuje svalovú hmotu. Ďalej je doporučované pri chorobách srdca a obehového systému a pre lepšiu pamäť. Tým, že pomáha udržiavať zdravú pleť, je možné ho odporúčať pri chorobách, ako je lupienka alebo ekzém.


Zloženie: lúpané semená konope.

Výživové hodnoty na 100g: 

  •          Energetická hodnota: 2451 kJ / 591,8 kcal
  •          Tuky: 52 g

o    z toho nasýtené mastné kyseliny: 5,3 g

  •          Sacharidy: 2,4 g

o    z toho cukry: 1,4 g

  •          Bielkoviny: 30 g
  •          Soľ: 0,013 g

 

 

Krajina pôvodu: Čína

Súvisiace produkty

Ďalšie produkty v rovnakej kategórii (30)