Olej sézamový BIO panenský 500 ml Health Link

986

Sezam patrí k najstarším olejninám na svete a je veľmi ceneným olejom v Japonsku, Číne alebo Indii. Olej je získavaný z najkvalitnejších a najčistejších semienok, pestovaných v ekologickom poľnohospodárstve. Nie sú použitá chemické rozpúšťadlá a iné prísady.

Viac detailov

Nakúpte ešte za 60,00 € a získajte dopravu ZDARMA.

Nakúpte u nás nad 60Eur a tovar Vám doručíme na naše náklady!

11,04 € s DPH

22,08 € za l

Vlastnosti

Bez lepku Áno
Bez sóje Áno
Bio Áno
Vegan Áno

Detaily

Sezamový olej má veľmi špecifickú chuť a vôňu sezamových semienok. Je pre neho charakteristická zlatožltá farba. Extrahovaný olej je veľmi často používaný v potravinárskom priemysle a pekárstve. Obsahuje prirodzene sa vyskytujúce antioxidanty sezamol a sezamin, ktoré spomaľujú oxidáciu a je tak menej náchylný k žltnutiu.


Jeho účinok je všestranný, má široké uplatnenie aj v kuchyni. Má jemne orechovú chuť. Vhodný na prípravu studených jedál a šalátov, do zeleninových, ryžových a šošovicových jedál, dezertov a pečiva, na ochutenie polievok a omáčok. Je vhodný na smaženie, ale pozor na pripálenia. Je ľahko stráviteľný a jeho užívanie sa odporúča aj deťom.


Panenský sezamový olej je veľmi bohatý na prospešné látky, akou sú karotény, vitamíny A, B, vápnik, horčík, zinok alebo draslík. Je významným zdrojom vitamínu E. Za zmienku určite stojí aj lecitín, ktorý priaznivo pôsobí na nervový systém. Užívanie sezamového oleja sa odporúča pri problémoch s akné, migrénach či na ošetrenie rán a iné kožné ochorenia. Pozitívne ovplyvňuje funkciu metabolizmu a posilňuje organizmus pri únave a vyčerpaniu. Prospieva aj kostiam, chrupavkám a zubom alebo pri chudokrvnosti.


Zloženie: 100% BIO panenský sezamový olej z prvého lisovania za studena.


Krajina pôvodu: mimo EÚ

Súvisiace produkty

Ďalšie produkty v rovnakej kategórii (30)