Sirup Agáve BIO 352 ml BN

3052

100% zahustená šťava z bio agáve - prírodné sladilo, s vysokým obsahom fruktózy, vhodné aj pre diabetikov alebo pri redukčnej diéte. Sirup z agáve navyše obsahuje zvyškové množstvo inulínu (cca 3g na 100g sirupu), ktorý podporuje zdravú črevnú mikroflóru a tým správnu činnosť čriev.

Viac detailov

Nakúpte ešte za 60,00 € a získajte dopravu ZDARMA.

Nakúpte u nás nad 60Eur a tovar Vám doručíme na naše náklady!

5,39 € s DPH

15,31 € za l

Vlastnosti

Bez lepku Áno
Bez sóje Áno
Bio Áno
Vegan Áno

Detaily

Surová šťava z agáve sa pravidelne zbiera z kaktusov divoko rastúcich v strednom Mexiku. Šťava má vysoký obsah polyfruktózy – inulínu, ktorý sa pri šetrnom zahusťovaní šťavy bez použitia akýchkoľvek chemikálií mení na jednoduchý cukor fruktózu.

Rastlina agáve je tradičnou súčasťou stravy amerického juhozápadu a Mexika už po celé stáročia. Domorodí Mexičania hovoria šťave z agáve „medová voda“ a agáve nazývajú „mexický strom života a dostatku“. Z listov agáve sa najprv vyrábal papier, z ostrých pichliačov ihly na šitie. Starí Aztékovia považovali rastlinu agáve za posvätnú a verili, že šťava, ktorá vyteká po narezaní z listov a koreňov rastliny, čistí telo a dušu. Španielskí dobyvatelia potom využili rastlinu po svojom: fermentovali sladkú šťavu z agáve a získali tequilu.

Výživové hodnoty na 100g: 

  •          Energetická hodnota: 287kcal / 1200kJ
  •          Tuky: 0 g
  •          Sacharidy: 70 g
  •          Bielkoviny: 0 g

 

Krajina pôvodu: Česká republika

Súvisiace produkty

Ďalšie produkty v rovnakej kategórii (30)