Ajurvédsky čaj - KARAVI 100g

6960

Himalájsky ajurvédsky čaj KARAVI je ďalším zo skupiny ajurvédskych čajov, ktoré obsahujú zdravé byliny rastúce v Himalájach. Bylinná zmes KARAVI môže napomôcť pri alergiách.

Viac detailov

Nakúpte ešte za 60,00 € a získajte dopravu ZDARMA.

Nakúpte u nás nad 60Eur a tovar Vám doručíme na naše náklady!

6,34 € s DPH

63,40 € za kg

Vlastnosti

Bez lepku Áno
Bez sóje Áno
Bio Nie
Vegan Áno

Detaily

Zázvorovník lekársky je vytrvalá tropická rastlina a rastie v tropických oblastiach Číny, Indie a Jamajci. Pestuje sa v nížinách, vo vlhkých pôdach.  Najviac sa využíva koreň tejto rastliny, ktorý je žltohnedej farby. Po usušení sa koreň pomelie a vyrába sa z neho známe korenie, ktoré sa využíva najmä v ázijskej kuchyni. 

Zloženie: Embilika lekárska - Amalaki (Emblica officinalis), Haritaki (Terminalia chebula), Vibhitaka (Terminalia bellirica), špargľa hroznovitá (Asparagus racemosus), rasca lúčna (Carum carvi L.), senovka grécka (Trigonella foenum-graecum), rasca rímska (Cuminum cuminum L.), bazalka svätá (Ocimum tenuiflorum), sladovka hladkoplodá - sladké drievko (Glycyrrhiza glabra), zázvorovník lekársky - zázvor (Zingiber origgicinalis), marena farbiarska (Rubia tinctorum), kurkumovník dlhý (Curcuma longa), Chitraka (Plumbago zeylanica)
Glycyrrhiza glabra posilňuje organizmus pri výskyte alergickej reakcie na niektorú zložku potravy a priaznivo pôsobí svojimi antioxidačnými účinkami na zdravé zažívanie. Kurkumovník dlhý pôsobí priaznivo na zažívanie a tráviaci trakt. Zázvorovník lekársky podporuje trávenie a upokojuje v prípade nevoľnosti. Terminalia bellirica a Terminalia chebula priaznivo ovplyvňujú žalúdočnú a črevnú činnosť. Marena srdčitá pomáha odstraňovať toxíny. 
Príprava: Jednu čajovú lyžičku bylinnej zmesi  (cca 2g) zalejte 250 ml vriacej vody a nechajte minimálne 10 minút vylúhovať.
Pre zosilnenie účinku povarte rovnaké množstvo zmesi 3 – 5 minút bez nutnosti ďalšieho lúhovania. 
Odporúčané dávkovanie: 2 – 3 šálky za deň
Krajina pôvodu: Nepál

Súvisiace produkty

Ďalšie produkty v rovnakej kategórii (30)