Kakaový prášok 20-22% Bio 500g

8460

Extra kvalitné BIO kakao 20-22% vo výhodnom balení. Mierne alkalizované (stredne tmavé), vhodné na pečenie, varenie, zdobenie, do dezertov, do nápojov, kaše, muessli, jogurtu…

Viac detailov

Nakúpte ešte za 60,00 € a získajte dopravu ZDARMA.

Nakúpte u nás nad 60Eur a tovar Vám doručíme na naše náklady!

7,98 € s DPH

15,96 € za kg

Vlastnosti

Bez lepku Áno
Bez sóje Áno
Bio Áno
Vegan Áno

Detaily

Účinky kakaa:

  • Kakaový prášok pomáha znížiť krvný tlak: Flavanoidy v kakaovom prášku zlepšujú hladiny oxidu dusnatého v krvi, čo môže zlepšiť funkciu vašich krvných ciev a znížiť krvný tlak. Kakao obsahujúce medzi 30–1 218 mg flavanoidov môže znížiť krvný tlak v priemere o 2 mmHg.

  • Kakaový prášok udžuje zdravé trávenie: Vláknina nachádzajúca sa v kakau pomáha udržať vaše črevné pohyby pravidelné. V klinickej štúdii dostali pacienti kakaový prášok doplnený kakaovými otrubami s vysokým obsahom vlákniny dvakrát denne počas dvoch štvortýždňových období, oddelených trojtýždňovým obdobím, v ktorom sa kakao nekonzumovalo. Frekvencia pohybu čriev sa zvýšila a pocity zápchy sa znižovali v období konzumácie kakaového prášku.

  • Kakaový prášok udžuje zdravé srdce: Okrem zníženia krvného tlaku má kakao aj ďalšie vlastnosti, ktoré môžu znížiť riziko infarktu a mozgovej príhody. Kakao bohaté na flavanoidy zlepšuje hladinu oxidu dusnatého v krvi, ktorá uvoľňuje a rozširuje cievy a zlepšuje prietok krvi. Navyše kakao redukuje „zlý“ LDL cholesterol, má účinok riedenia krvi podobný aspirínu, zlepšuje hladinu cukru v krvi a zmierňuje zápaly. A tieto vlastnosti sú spojené s nižším rizikom srdcového infarktu, srdcového zlyhania a mozgovej príhody.

  • Kakaový prášok udržuje zdravý mozog: Polyfenoly nachádzajúce sa v kakau, znižujú riziko neurodegeneratívnych chorôb zlepšením funkcie mozgu a prietoku krvi. Flavanoidy prechádzajú hematoencefalickou bariérou a podieľajú sa na biochemických dráhach, ktoré produkujú neuróny a dôležité molekuly pre fungovanie mozgu. Flavanoidy navyše ovplyvňujú tvorbu oxidu dusnatého, ktorý uvoľňuje svaly krvných ciev, zlepšuje prietok krvi a prísun krvi do mozgu.
  • Kakaový prášok pomáha zlepšiť náladu a príznaky depresie: Okrem pozitívneho vplyvu kakaa na duševnú degeneráciu súvisiacu s vekom môže jeho účinok na mozog tiež zlepšiť náladu a príznaky depresie znížením úrovne stresu a zlepšením pokoja, spokojnosti a celkovej psychickej pohody. Pozitívne účinky na náladu sú spôsobené kakaovými flavanoidmi, konverziou tryptofánu na prírodný stabilizátor nálady serotonínu, obsahom kofeínu alebo jednoducho zmyslovým potešením z konzumácie čokolády.

Zloženie: bio kakao 100%. 

Mierne alkalizované znamená, že kakao má nižšiu kyslosť a stredne tmavú farbu.

Výživové údaje na 100g:
Energia – 407 kcal / 1690 kJ
Tuky – 21,0 g
z toho nasytene mastné kyseliny – 12,6 g
Sacharidy – 19,0 g
z toho cukry – 0,5 g
Vláknina – 27,0 g
Bielkoviny – 22,0 g
Soľ – 0,0 g

Krajina pôvodu: Taliansko.

Súvisiace produkty

Ďalšie produkty v rovnakej kategórii (30)