Tapiokové perly 100g

1993

Tapiokové perly sú obľúbené v ázijskej kuchyni najmä pri príprave sladkých jedál. Guľôčky dokážu namočením zväčšiť svoj objem asi na dvojnásobok. Najbežnejšie sa z perál pripravuje puding alebo kaša. Perly varené v mlieku pripomínajú u nás obľúbenú ryžu v mlieku. Dajú sa z nich pripraviť aj rôzne pudingové tortičky, dezerty a pod.

Viac detailov

Nakúpte ešte za 60,00 € a získajte dopravu ZDARMA.

Nakúpte u nás nad 60Eur a tovar Vám doručíme na naše náklady!

0,79 € s DPH

7,90 € za kg

Vlastnosti

Bez lepku Áno
Bez sóje Áno
Bio Nie
Vegan Áno

Detaily

Tapiokové perly sú zdravým zdrojom uhľohydrátov, majú nízky obsah cholesterolu a neobsahujú nezdravé tuky. Tapioka obsahuje vápnik, fosfor, draslík a horčík. Neobsahuje lepoka môže byť preto súčasťou bezlepkovej diéty pre celiatikov.

Z manioku sa vyrába tapioková múka alebo práve tapiokové perly, ktoré sú najbežnejšou formou tapioku. Namočené guľôčky (minimálne 10 minút) a rozmixované guľôčky pridávame k prirodzene bezlepkovej múke pre zvláčnenie  cesta v približnom pomere 1:5 k ostatnej múke, napríklad v palacinkách alebo inom ceste, do ktorého sa pridáva voda. Pomleté alebo rozdrvené guľôčky sa dajú použiť do piškótového cesta namiesto obilnej múky, väčšinou v kombinácii s mletými orechmi alebo s inou prirodzene bezlepkovou múkou, ktorej dodáva vláčnosť. Namočené guľôčky sa varia na puding alebo sa pridávajú do tapioca nápojov.

Tapiokové perly sú 100% škrob z hľúz kríku manioku. Maniok, z ktorého pochádza tapioka, je subtropický 1-3m vysoký krík, s jedlými 30-40cm dlhými hľuzami s vysokým obsahom škrobu, bez obsahu lepku. 

Príprava: Perly namočíme cez noc do vody. Pridáme k nim raslinné mlieko, sladidlo či sirup. Za občasného miešania pomaly zahrievame než vznikne hustá hmota (približne 5minút), potom nalejeme do pohárov a pridáme ovocie, semienka, orechy... podávame teplé alebo necháme vychaliť.

Príprava pudingu: 1 diel perál prepláchneme pod tečúcou vodou a namočíme do 3 dielov vody. Po napučaní pridáme 3 diely mlieka (rastlinného alebo živočíšneho), osladíme a stáleho miešania varíme do zhustnutia (podobne ako puding). Dávkujeme od misiek a ozdobíme ovocím, čokoládou alebo orieškami. Takto pripravený tapioca puding je lahodný dezert plný energie, vhodný pre celiatikov, vegánov, vegetariánov, ľudí s delenou stravou aj pre ľudí s laktózovou intoleranciou.

Zloženie: Tapiokový škrob.

Výživové hodnoty na 100g: 

  •          Energetická hodnota: 1530kJ/360 kcal
  •          Tuky: 0 g

o    z toho nasýtené mastné kyseliny: 0 g

  •          Sacharidy: 90 g
  •          Bielkoviny: 0 g
  •          Soľ: 0,06 g

 

 

Krajina pôvodu: Česká republika

Súvisiace produkty

Ďalšie produkty v rovnakej kategórii (30)