MSM 250g HTL

9263

MSM alebo metylsulfónylmetán je prírodná, veľmi dobre vstrebateľná organická zlúčenina obsahujúca až 34 % organicky viazanej síry.

Viac detailov

Nakúpte ešte za 60,00 € a získajte dopravu ZDARMA.

Nakúpte u nás nad 60Eur a tovar Vám doručíme na naše náklady!

5,04 € s DPH

20,16 € za kg

Vlastnosti

Bez lepku Áno
Bez sóje Áno
Vegan Áno
Bez GMO Ano
Bez pridaného cukru Ano

Detaily

Popis:

Biologicky aktívna síra je potrebná pre správne fungovanie organizmu a obnovu zdravého tkaniva. Organická síra sa prirodzene vyskytuje v potravinách, predovšetkým v ovocí, zelenine, obilia a mlieku. Počas tepelnej úpravy sa však táto síra z potravín veľmi rýchlo vytráca.  Taktiež pri zlých stravovacích návykoch, zvýšenej miere stresu, ale aj počas starnutia, jej prirodzená hladina v tele klesá. Preto je vhodné síru dopĺňať pomocou doplnkov stravy.

MSM obsahuje až 34% organickej síry, ktorá je veľmi dobre vstrebateľná, a teda aj telom stopercentne využiteľná. MSM sa používa najmä na kĺbovú výživu. Podporuje správnu funkciu kĺbov, zvyšuje ich flexibilitu a pohyblivosť, zmierňuje zápaly a opuchy kĺbov. MSM pôsobí aj ako prírodné analgetikum. Pomáha tlmiť bolesť a zmierniť svalové kŕče. Ďalej zabraňuje nadmernému usadzovaniu vápnika v tele, ktoré môže byť príčinou degeneratívnych ochorení kĺbov. Vďaka protizápalovému pôsobeniu je MSM doporučovaný ako doplnok liečby pri osteoporóze či reumatoidnej artritíde.

Síra obsiahnutá v MSM pomáha vytvárať esenciálnu aminokyselinu - metionín, ktorá je v tele nevyhnutná na opravu a rast tkanív v tele, zvyšuje pružnosť pleti, obnovuje vlasy a posilňuje nechty. Obsah síry v MSM má okrem iného vplyv aj na zvýšenie produktivity kolagénu a keratínu, ktoré dodávajú koži odolnosť a pevnosť a pomáhajú obnovovať rast vlasov a nechtov.   Vďaka svojim účinkom na kožu je síra považovaná za „prírodný minerál krásy“ a preto veľmi často býva súčasťou zloženia rôznych potravinových a kozmetických doplnkov pre zdravie a krásu. Pri použití v kombinácii s inými antioxidantmi, ako sú vitamíny A, C a E, pomáha MSM udržovať mladistvý vzhľad pokožky. Krémy obsahujúce MSM sa používajú aj pri liečbe zápalov kože alebo pri problémoch s akné.

Jednou z ďalších pozoruhodných vlastností MSM sú jeho detoxikačné vlastnosti. MSM vykazuje aj antioxidačné účinky proti tvorbe voľných peroxidových radikálov, ktoré môžu poškodzovať chrupavkové, ale aj kostné bunky a tkanivá. Ďalej zvyšuje priepustnosť buniek, čím sa zvyšuje antioxidačná aktivita a telo sa lepšie chráni pred voľnými radikálmi. MSM navyše uľahčuje uvoľňovanie usadených minerálov, ako je napríklad vápnik, ktorý môže byť príčinou mnohých zdravotných problémov pohybového aparátu.

MSM je tiež vhodný ako doplnok liečby alergií alebo tzv. syndrómu priepustného čreva, kedy baktérie a toxické odpadové látky prenikajú do čreva a krvného riečišťa. Výsledkom je narušenie správneho trávenia a neschopnosť tela absorbovať základné živiny. MSM môže pomôcť obnoviť steny zažívacieho traktu a znížiť tak zápalové stavy či alergické reakcie na potraviny.

Síra v MSM sa tiež podieľa na výrobe glutatiónu, čo je aminokyselina, ktorá podporuje funkciu T-lymfocytov, ktoré sú nevyhnutné pre správne fungovanie imunitného systému. Síra má navyše upokojujúce vlastnosti a môže pomôcť telu lepšie zvládnuť stres.

MSM je obľúbeným doplnkom mnohých športovcov na zlepšenie regenerácie a výkonu. Obsah síry v MSM má schopnosť neutralizovať kyselinu mliečnu v tele, ktorá sa hromadí vo svaloch po fyzickej námahe. Vplyvom nadmerného hromadenia kyseliny mliečnej dochádza k bolesti, tuhosti a nepružnosti svalov a ich ťažšej regenerácii. Preto mnoho športovcov užívajú MSM ako doplnok pre lepšiu regeneráciu svalov a obnovenie nových a zdravých kĺbových tkanív.

MSM je medzi športovcami považovaný aj za výborný doplnok pre podporu výkonnosti. Z energetických zásob v tele sa približne 70-80% energie spotrebúva na trávenie. Keďže ale MSM zvyšuje vstrebávanie živín, nároky na energiu sa znižujú. Nevyužitá energia potom môže slúžiť napríklad na zlepšenie fyzickej výkonnosti alebo zlepšenie celkových zásob energie.

Odporúčané dávkovanie: Pol čajovej lyžičky (1 g) denne, najlepšie rozdeliť na dve menšie dávky, s pohárom vody alebo džúsu.

Upozornenie: Nie je určené deťom do 18 rokov. Tehotné a dojčiace ženy by mali používanie tohto doplnku stravy konzultovať so svojím lekárom. Výživový doplnok nie je náhradou pestrej stravy. Neprekračujte odporúčanú dennú dávku. MSM by sa nemal používať spoločne s liekmi zo skupiny nesteroidných antiflogistik – antireumatík vzhľadom na mierny antikoagulačný účinok MSM. Z rovnakých dôvodov by sa nemal kombinovať s antikoagulačnými liekmi ako je Warfarin.

Zloženie: metylsulfónylmetán vo forme prášku.

Výživové údaje

na 1/2 čajovej lyžičky (1 g)

MSM (metylsulfonylmetán)

1 g

Síra/ Sulfur

0,34 g

Skladovanie:  Skladujte na chladnom av suchom mieste, mimo dosahu detí. Chráňte pred silným svetlom a teplom.

Krajina pôvodu: Čína.

Hmotnosť: 250 g.

O účinkoch MSM sa môžete dočítať tu:

Withe, ED, Tippens, KM, Dehen, R. et al. Effects of Methylsulfonylmethane (MSM) na exercise-induced oxidatívneho stresu, muscle damage, a bolesť tvorí polovičný maratón: a dvojitý-blind, randomized, placebo-controlled trial. J Int Soc Sports Nutr. , 2017, 14, 24. https://doi.org/10.1186/s12970-017-0181-z

Butawan M., van der Merwe M., Benjamin RL, Bloomer RJ, Chapter 32 - Methylsulfonylmethane: Antiinflammatory účinky a použitie pre artritistické podmienky, v bioaktívnej strave ako strava intervencie pre artritídy a relatívne inflammátory Diseases (2 ) 553-573, doi:10.1016/B978-0-12-813820-5.00032-5.

Neelam Muizzuddin a Rodney Benjamin. Beauty from within: Oral administration of sulfur-containing supplement methylsulfonylmethane improves signs of skin ageing. International Journal for Vitamin and Nutrition Research, 2020, doi: 10.1024/0300-9831/a000643

Súvisiace produkty

Ďalšie produkty v rovnakej kategórii (23)