Konvička na výplach nosa (červená, zelená) RHINO HORN

9226

Vyplachovanie nosa pomocou konvičky Rhino Horn™ je pohodlný a šetrný spôsob odstránenia hlienu, prachu a iných cudzorodých častíc z nosovej oblasti. Postup je jednoduchý a nemá žiadne nežiadúce vedľajšie účinky.

Viac detailov

Nakúpte ešte za 60,00 € a získajte dopravu ZDARMA.

Nakúpte u nás nad 60Eur a tovar Vám doručíme na naše náklady!

14,32 € s DPH

14,32 € za ks

Detaily

Popis:

Ak máte upchatý nos, ste prechladnutí, trpíte zápalmi prinosových dutín alebo máte alergiu či sennú nádchu, vyplachovanie nosa konvičkou Rhino Horn Vám môže pomôcť.

Táto metóda je veľmi účinná pri prevencii a liečbe bežných zápalov horných ciest dýchacích ako aj akútnych či chronických zápalov prinosových dutín. 

U osôb trpiacich chronickou alergickou nádchou (predovšetkým pri alergii na peľ a prach) dochádza pri výplachu nosa k odstráneniu alergénov a tým ku zmierneniu obtiaží.

Výplach nosa konvičkou Rhino Horn™ je prirodzenou a veľmi účinnou alternatívou k používaniu bežných nosových sprejov a kvapiek.

Použitie: 

Konvička Rhino Horn™ je vyrobená z materiálu schváleného pre styk s potravinami a na rozdiel od lacných napodobenín je možné túto konvičku v domácich podmienkach opakovane sterilizovať niekoľkominútovým vyvarením vo vode. Vzhľadom na prakticky neobmedzenú životnosť a zanedbateľné prevádzkové náklady je použitie našej konvičky z dlhodobého hľadiska lacnejšie než použitie dostupných alternatív.

Na preplachovanie nosa používame vlažnú slanú vodu. Roztok nalievame pomocou konvičky Rhino Horn™ do jednej nosovej dierky a druhou nechávame vytekať von, pričom sa prečisťujú vnútorné časti nosa. Postup opakujeme aj s druhou nosovou dierkou.

Použitie konvičky Rhino Horn™ je jednoduché, napriek tomu odporúčame, aby ste si prečítali návod na použitie, ktorý nájdete vo vnútri každého balenia.

1.Použite obyčajnú kuchynskú soľ. Určite nie náhradu soli či ochutenú soľ.

2.Konvičku so soľou celú naplňte vlažnou vodu (asi 37°C) a premiešajte odmerkou. Voda musí byť zdravotne nezávadná a teda pitná.

3.Výplach nosa čistí a uvoľňuje sliznice. Voda samovoľne preteká nosovými priechodmi.

4.Jemným vysmrkaním odstránime zvyšok vody a výsledkom bude uvoľnený nos. Prach, peľ a iné cudzorodé častice sú preč. Je to výborný pocit!

  • Použitie konvičky Rhino Horn™ nie je nákladné – stačí vlažná voda a bežná kuchynská soľ. Na výplach nosa sa štandardne používa fyziologický roztok (0,9% NaCl), ktorý sa pripravuje pomocou priloženej odmerky.
  • Je možné použiť bežnú kuchynskú alebo morskú soľ, a to s rôznymi koncentráciami podľa aktuálnej potreby (izotonický alebo hypertonický roztok).
  • Konvička Rhino Horn™ je navrhnutá tak, aby voda ľahko pretekala nosovými dutinami len vďaka gravitácii. Použitie nenesie riziká spojené s nadmerným aplikačným tlakom.
  • Nie sú nutné žiadne opakované alebo doplnkové nákupy. Zanedbateľné prevádzkové náklady umožňujú každodenné preventívne použitie.
  • Osvedčený systém k výplachu nosa soľnými roztokmi. Jednoduchá a odolná konštrukcia umožňuje dokonalú dezinfekciu v domácich podmienkach (napr. vyvarením vo vode po dobu niekoľkých minút) a zároveň zaisťuje prakticky neobmedzenú životnosť.

Vysvetlenie základných pojmov:

Procedúra výplachu nosa sa nazýva nosová sprcha alebo laváž nosa, v systéme jogy sa tento proces označuje ako džala nétí (v angličtine Jala Neti). Nádoba na výplach nosa používaná v rámci jogy sa tradične nazýva Lota Néti, v angličtine Neti Pot. Okrem toho sa môžeme stretnúť s dávnejšie používanými názvami ako nosný irigátor či aplikátor.

  • Džala nétí (v angličtine Jala Neti) – pomenovanie procedúry výplachu v rámci jogy
  • Fyziologický roztok – je to 0,9% vodný roztok NaCl, čo je koncentrácia rovnaká ako má krvná plazma, ide teda o roztok izotonický (viď nižšie). 
  • Hypertonický roztok – z hľadiska vyplachovania nosa ide o roztok s koncentráciou vyššou ako je koncentrácia prirodzeného prostredia v nose respektíve v telesných tekutinách. Jeho prípadné použitie na výplach môže podráždiť nosovú sliznicu a spôsobiť pocit pálenia. Krátkodobo je možné koncentráciu asi 2% NaCl použiť na uvolnenie upchatého nosa pri opuchu nosových slizníc.
  • Hypotonický roztok – z hľadiska výplachov nosa ide o roztok s koncentráciou soli nižšou ako je prirodzené prostredie v nose. Nízka koncentrácia soli vo vode spôsobuje pocit tlaku na sliznici.
  • Izotonický roztok – najvhodnejšia koncentrácia na pravidelné vyplachovanie nosa je izotonický soľný roztok (s obsahom 0,9% NaCl), obdoba fyziologického roztoku.
  • Laváž nosa – pomenovanie procedúry výplachu nosa
  • Lota Néti – nádoba na výplach nosa používaná v systéme jogy, v angličtine sa používa termín Neti Pot.
  • Nosová sprcha – pomenovanie procedúry výplachu nosa
  • ORL – otorinolaryngológia. Lekársky odbor zameraný na diagnózu a liečbu chorôb ušných, nosných a krčných

Technické parametre:

  • Rhino Horn™ je zdravotnícka pomôcka na vyplachovanie nosa slanou vodou.
  • Rhino Horn™ vyrába Somamed AS, Nórsko. Výroba začala v roku 1998.
  • Rhino Horn™ navrhol Per PeoOlsen.
  • Rhino Horn™ je vyrobený z recyklovateľného PEHD (polyetylén s vysokou hustotou, Polyethylene High Density), ktorý je schválený pre styk s potravinami.
  • Rhino Horn™ je registrovaný ako ochranná známka spoločnosti Somamed AS v krajinách EU, Turecku, Izraeli, Thajsku, USA a Kanade.
  • Označenie CE vyjadruje zhodu výrobku so smernicou 93/42/EEC o zdravotníckych pomôckach, podľa ktorej je Rhino Horn™ klasifikovaný ako zdravotnícka pomôcka triedy I.
  • Rhino Horn™ je vyrábaný v súlade s ISO 13485:2003 systémom riadenia kvality výrobcu zdravotníckych pomôcok.
    Rhino Horn™ neobsahuje ftaláty, kadmium ani bisfenol A (BPA).
  • Rhino Horn™ je zapísaný v nórskom národnom registri zdravotníckych pomôcok podľa GMDN (GlobalMedical Device Nomenclature) v kategórii 9, skupine 41599, ako nosový aplikátor.
  • Nórske ministerstvo zdravotníctva vydalo Certifikát voľného predaja, preto je predaj Rhino Horn™ schválený vo všetkých krajinách Európskeho hospodárskeho priestoru (EU+EFTA).

Iso 13485 Logo         Phthalate Free Logo      Bpa Free logo02 Pe-Hd logo

Zloženie: Vyrobené z tvrdého plastu (PEHD), recyklovateľného a šetrného voči životnému prostrediu.

Výrobca: Yogaprosess AS, Ruseløkkveien 50, N-0251 Oslo, Nórsko

Navrhnuté v Nórsku. Vyrobené vo Vietname.

Ďalšie produkty v rovnakej kategórii (30)