Trvanlivé alpské mlieko bez laktózy plnotučné Bio 1l

9215

Plnotučné alpské bio mlieko bez laktózy.

Viac detailov

Nakúpte ešte za 60,00 € a získajte dopravu ZDARMA.

Nakúpte u nás nad 60Eur a tovar Vám doručíme na naše náklady!

2,68 € s DPH

2,68 € za l

Vlastnosti

Bez lepku Áno
Bez sóje Áno
Bio Áno
Vegan Nie
Bez GMO Ano
Bez pridaného cukru Ano

Detaily

Výhody Bio mlieka:

Kravy nesmú konzumovať geneticky manipulované plodiny a živočíšne krmivá (takzvané mäsokostné múčky). U žiadnej kravy z ekologického chovu nikdy nebola dokázaná choroba šialených kráv. Zakázané je používanie hormónov a preventívne podávanie antibiotík. Ak je nutné zviera liečiť antibiotikami, potom doba, po ktorú sa jej mlieko nespracováva na predaj, je predĺžená minimálne dvakrát oproti bežným chovom. Bio mlieko má prirodzene vyšší obsah určitých živín ako mlieko z bežných chovov. Oveľa vyššia je hladina omega 3 mastných kyselín (až o 71%), ktoré sú potrebné pre zdravé srdce a kĺby a pevné kosti a zuby. Väčšina ľudí trpí nedostatkom omega 3 mastných kyselín. Výskumy opakovane preukázali, že bio mlieko má vyššie hodnoty vitamínu E, vitamínu A a antioxidantov. Kravy, ktoré konzumujú veľa čerstvej trávy a ďateliny, dávajú mlieko s obsahom vitamínu E priemerne o 50% vyšším a betakaroténu o 75% vyšším než je obsah týchto látok v bežnom mlieku (z beta karoténu vyrába naše telo vitamín A). Obsah antioxidantov luteínu a zeaxantínu je dva až trikrát vyšší.

Čo je laktóza a ako sa mlieko stane bezlaktózovým?

Laktóza je odborný výraz pre mliečny cukorPrirodzený podiel laktózy v kravskom mlieku je takmer 5 %. Laktóza je predovšetkým zdrojom energie, podporuje vstrebávanie minerálov a vitamínov a podporuje neporušené trávenie.

Mliečny cukor je úplne prirodzenou súčasťou mlieka, a preto je v rôznom množstve obsiahnutý vo všetkých výrobkoch z mlieka. Čím vyšší je obsah tuku v mliečnych výrobkoch, tým nižší je obsah laktózy. Maslo a syr preto obsahujú menej laktózy ako mlieko a tvaroh.

Mlieko je bez laktózy, keď je laktóza rozdelená na dva jednoduché cukry, glukózu a galaktózu.

Tento prirodzený proces štiepenia v tenkom čreve sa predpokladá počas produkcie mlieka. Keďže dva jednoduché cukry majú silnejšiu sladiacu schopnosť ako laktóza, mlieko bez laktózy chutí o niečo sladšie ako mlieko obsahujúce laktózu.

Súvisiace produkty