Med agátový 900g

8337

Agátový med má dobré dezinfekčné účinky. Pri pravidelnom užívaní znižuje krvný tlak. Jeho konzumácia sa odporúča pri kašli, ale aj pri zažívacích ťažkostiach zapríčinených prekyslením žalúdka. Má lahodnú a jemnú chuť.

Viac detailov

Nakúpte ešte za 60,00 € a získajte dopravu ZDARMA.

Nakúpte u nás nad 60Eur a tovar Vám doručíme na naše náklady!

16,34 € s DPH

18,16 € za kg

Vlastnosti

Bez lepku Áno
Bez sóje Áno
Bio Nie
Vegan Nie

Detaily

Vďaka vysokému obsahu fruktózy kryštalizuje len veľmi pomaly. Niekedy sa stretneme s výrazom "najsladší med", a naozaj tak aj pôsobí, preto v porovnaní s inými medmi sa agátového dávkuje menej. Napríklad do čaju by sa dali 2 lyžičky kvetového medu alebo 1 lyžička agátového a sladkosť čaju by bola rovnaká. Obsahuje z kvetových medov najmenej peľových zŕn, čím je aj najčírejším z medov.

Vzhľadom k neprevládajúcej príchuti je obľúbeným sladidlom do nápojov a zákuskov. Agátový med sa používa pri gastrointestinálnych poruchách (problémy s trávením), chorobách obličiek a močových ciest.

Odporúča sa tiež pri prechladnutí a pri sprievodnom zápale horných dýchacích ciest. 

Obľúbený je predovšetkým u detí, čo je dôvod, prečo sa odporúča namiesto cukru na sladenie potravín a to nie iba pre staršie deti ale aj dojčatá. Keďže je agátový med bohatý na fruktózu, čo je ovocný cukor, preto jeho užitočným pre pacientov s miernou formou diabetu. Týmto osobám sa odporúča odstrániť z jedálnička repný cukor alebo sacharózu a nahradiť ju medom.

Krajina pôvodu: Slovensko, Včelárstvo Dedinský

Súvisiace produkty

Ďalšie produkty v rovnakej kategórii (30)