Múka gaštanová 300g NJ

8236

Jednou z obľúbených paleo múk je gaštanová múka so svojou výraznou gaštanovou chuťou. Práve pre túto chuť je gaštanová múka predurčená k pečeniu výnimočne chutného pečiva sýtej chute a vône. Obľúbené sú gaštanové chleby, múčniky, koláčiky a sušienky. 

Viac detailov

Nakúpte ešte za 60,00 € a získajte dopravu ZDARMA.

Nakúpte u nás nad 60Eur a tovar Vám doručíme na naše náklady!

5,83 € s DPH

19,43 € za kg

Vlastnosti

Bez lepku Áno
Bez sóje Áno
Bio Nie
Vegan Áno

Detaily

Gaštanovou múkou môžeme nahradiť 25 až 100% akejkoľvek múky uvedenej v recepte. Pričom napríklad v receptoch na chleba sa prikláňame k množstvu 25% gaštanovej múky a pri palacinkách a sušienkach to môže byť 100%.

Gaštanová múka je vhodná pre celiatikov, pretože prirodzene neobsahuje lepok. Gaštany a gaštanová múka sa neodporúčajú pre ľudí trpiacich alergiou na orechy a oriešky.

Výroba gaštanovej múky je zložená z niekoľkých základných krokov. Najskôr sa plody jedlého gaštana po zbere sušia niekoľko dní pri teplote okolo 50°C. Následne sa ošúpu a veľké jadro plodov sa melie na jemnú múku. Po záverečnom preosievaní sa získa kvalitná jemná gaštanová múka.

Gaštanová múka obsahuje vysoké množstvo uhľohydrátov (avšak menej ako pšenica). Tieto uhľohydráty sú v gaštanovej múke obsiahnuté v podobe zložených cukrov - tzv. polysacharidov. Na rozdiel od jednoduchých cukrov sú polysacharidy vstrebávané postupne, nespôsobujú výkyvy hladiny cukrov v krvi, vďaka čomu je gaštanová múka vhodnou voľbou aj pre diabetikov. Pre tieto dietetické vlastnosti je gaštanová múka často zaraďovaná aj do jedálnička pri redukčnej diéte.

PoužitieGaštanová múka je odporúčaná predovšetkým na pečenie chleba a pečiva, ale bohatú chuť dodáva piškótom, palacinkám alebo knedlám. Gurmáni si zvlášť pochvaľujú hustejšiu striedku pečiva z gaštanovej múky, ktoré sa tak môže krájať na oveľa tenšie plátky.

Súvisiace produkty

Ďalšie produkty v rovnakej kategórii (30)