Amalaki škorica 100g Ayurveda

8067

Tradičné ayurvédske ovocie s vôbec najbohatším prírodným zdrojom antioxidantov a vitamínu C. Amalaki, Embilika lekárska, je v Indii považovaný za posvätný strom, ktorý plodí veľmi výživné tzv. „nebeské ovocie“. Škoricovník cejlónsky prospieva kardiovaskulárnemu systém.

Viac detailov

Nakúpte ešte za 60,00 € a získajte dopravu ZDARMA.

Nakúpte u nás nad 60Eur a tovar Vám doručíme na naše náklady!

4,36 € s DPH

43,60 € za kg

Vlastnosti

Bez lepku Áno
Bez sóje Áno
Bio Nie
Vegan Áno

Detaily

Amalaki obsahuje široké spektrum antioxidantov, bioflavonoidov a silnú koncentráciu životne dôležitých esenciálnych aminokyselín. Je bohaté na množstvo minerálnych látok a vitamínov ako je vápnik, železo, fosfor, karotén, vitamín B1, B2 a vitamín C.

Tento výnimočný plod Amalaki je po stáročia používaný v systéme ajurvédskeho lekárstva ako najúčinnejší prostriedok pre udržanie dobrého zdravia, celkovú regeneráciu organizmu a dosiahnutie vysokého veku.

Zvyšuje obranyschopnosť organizmu, uľavuje pri žalúdočných a zažívacích problémoch, posilňuje srdcovú a mozgovú činnosť, podporuje zdravú funkciu kardiovaskulárneho systému, regeneruje telesné tkanivá vysokým množstvom antioxidantov, zvyšuje tvorbu červených krviniek, zlepšuje zrakové funkcie, priaznivo pôsobí na rast vlasov.

Odporúčané dávkovanie: pri bežnom každodennom doplňovaní vitamínu C vystačí jedno 100 g balenie Amalaki na dobu troch dní. V prípade zvýšenej potreby vitamínu C pri poklese imunity, chorobe, rekonvalescencii, alebo fyzickom a psychickom zaťažení je nutné spotrebovať jedno balenie denne.

Spotreba vitamínu C je v každom organizme veľmi individuálna. Doporučená denná dávka vitamínu C sa pri zdravom životnom štýle pohybuje bežne okolo 60 mg. Pre obmedzenie onemocnenia dýchacích ciest odporúčajú lekári dennú dávku od 100 – 150 mg. V prípade väčšej záťaže sa jeho spotreba zvyšuje až na niekoľko tisíc mg. Vitamín C sa v tele neukladá do zásoby a preto je nutné ho prijímať pravidelne. Prírodne získaný vitamín C má prirodzene vyššiu účinnosť než ten, ktorý je synteticky pripravený.

Zloženie: amalaki (embilika lekárska), škorica, trstinový sirup.

Krajina pôvodu: India, Nepál

Súvisiace produkty

Ďalšie produkty v rovnakej kategórii (30)