Čaj Mursalski 30g

253

Mursalský čaj je lahodný bylinný čaj z rastliny Ránhoj horský (Sideritis scardica Griseb). Ránhoj horský rastie iba na určitých miestach pohoria Rodopy, ktoré sa rozprestiera v Bulharsku, Grécku a Turecku. V Bulharsku je táto bylinka na vyznačených miestach pre jej vynikajúce liečivé účinky zákonom chránená.

Viac detailov

Nakúpte ešte za 60,00 € a získajte dopravu ZDARMA.

Nakúpte u nás nad 60Eur a tovar Vám doručíme na naše náklady!

3,42 € s DPH

155,45 € za kg

Vlastnosti

Bez lepku Áno
Bez sóje Áno
Bio Nie
Vegan Áno

Detaily

Mursalský čaj je 25 kusov stebiel Ránhoja horského, šetrne zabalených do priesvitnej fólie. Spôsob balenia čaju v celých kusoch zaručuje, aby sa všetky pozitívne účinky a lahodná chuť čaju dostali až ku konečnému zákazníkovi, ktorý si tak môže vychutnať chuť čaju z ekologicky čistej prírody v nadmorskej výške 1500 m nad morom.

Mursalský čaj neobsahuje teín a preto sa môže piť i vo väčšom množstve. Podľa štúdie bulharských lekárov dochádza pri pravidelnom pití väčšieho množstva Mursalského čaju k úprave krvného tlaku a k zmierneniu obličkových ťažkostí. Spôsob prípravy: jedno celé balenie Mursalského čaju pomaly varíme asi 5 minút v 7 litroch vody. Po vychladnutí uchovávame v chladničke a toto množstvo pijeme v priebehu 3-4 dní.

Prečo piť Mursalský čaj

Mursalský čaj pochádza z oblasti v ktorej sa vyskytuje aj prirodzene a to z okolia dedinky Trigrad v Bulharsku (lokalita Durduga - Mursalica). Rastie vo výške 1500 m n.m, v ekologicky čistom prostredí, čo dodáva čaju na výnimočnosti.

Mursalský čaj získal niekoľko medzinárodných ocenení: International Apple Awards, Green heroes 2008, Tree Appeal..

Človek nemusí byť chorý aby si ho mohol vychutnať. Tento čaj je ideálny pre ľudí, ktorí chcú zdravo relaxovať a popritom si dopriať aj očistu organizmu, omladzovacie účinky a vychutnať si chuť bylinky pestovanej v čistej prírode.

Nie je nič príjemnejšie ako relaxácia po namáhavom dni. A práve na tieto chvíle je Mursalský čaj ako stvorený.

Mursalský čaj sa nazýva aj Horský čaj . Upadol do zabudnutia po triumfálnom postupe čierneho čaju v Turecku počas posledných 60 - 70 rokov. V súčasnosti však zažíva renesanciu. Má čoraz viac priaznivcov v Nemecku či Veľkej Británii .

Návod na prípravu

Pre zachovanie všetkých liečivých a chuťových účinkov čaju sa odporúča nasledovný postup pri príprave Mursalského čaju:

Celé 1 steblo Ránhoja horského vložiť do 250 ml vody, nechať zovrieť a 5 minúť variť na miernom ohni.

Pre prípravu väčšieho množstva čaju je vhodné použiť 3 steblá na 1 liter vody.

Čaj sa pije bez ďalšej úpravy. V pripade potreby je možné čaj dosladiť medom.

Čaj je potrebné skladovať na suchom a dobre vetranom mieste. Po otvorení vhodné spotrebovať do 14 dni.

Súvisiace produkty

Ďalšie produkty v rovnakej kategórii (30)