Mastichové kryštály 10 g

7438

Chios masticha v surovej podobe je spôsob ako udržať zdravie žalúdka a tráviaceho traktu už od ústnej dutiny. Žuvanie chioskej mastichy pomáha udržiavať zdravie ústnej dutiny.

Viac detailov

Na objednávku

Nakúpte ešte za 60,00 € a získajte dopravu ZDARMA.

Nakúpte u nás nad 60Eur a tovar Vám doručíme na naše náklady!

5,08 € s DPH

507,96 € za kg

Vlastnosti

Bez lepku Áno
Bez sóje Áno
Bio Nie
Vegan Áno

Detaily

Čo sú to mastichové kryštály

Mastichové kryštály sú základnou formou mastichy takmer bez akéhokoľvek spracovania. Mastichové kryštály vznikajú zberom živice stromu Pistácia mastixová, ktorá sa nechá stuhnúť a vyčistí sa od drobných nečistôt. Mastichové kryštály tak nepodliehajú nijakému zložitejšiemu procesu spracovania. Táto podoba mastichy sa využívala už v časoch dávneho staroveku, kedy ju používali prví grécki lekári na tradičné terapeutické účely.


Na čo slúžia mastichové kryštály

Účinné látky sa z mastichových kryštálov uvoľňujú počas žuvania (pri prehltnutí sa účinné látky neuvoľňujú, ale ostávajú naďalaj v kryštáloch), takže primárnym miestom pôsobenia mastichových kryštálov je ústna dutina, kde mastichové kryštály napomáhajú zabraňovať bakteriálnemu bujneniu v ústach. Sekundárne sa účinné látky uvoľnené z mastichových kryštálov dostávajú aj ďalej do tráviaceho traktu prostredníctvom slín, kde napomáhajú zdraviu žalúdka a tráviaceho traktu.


Prečo sa rozhodnúť pre mastichové kryštály

V prípade záujmu o poctivú antibakteriálnu ústnu hygienu je tento produkt vhodným doplnkom k mastichovej zubnej paste, príp. mastichovým žuvačkám. Odporúča sa však aj vrámci Kompletnej mastichovej kúry pre rôznorodé pôsobenie počas terapie tráviaceho traktu a žalúdka.


Dávkovanie a doba užívania mastichových kryštálov

Pri dávkovaní 1 kryštál chioskej mastichy 3x denne vydrží jedno 10g balenie mastichových kryštálov po dobu 10 dní.
Žutie mastichových kryštálov môže pre začiatočníkov mierne náročné (majú tendenciu lepiť sa do medzizubných priestorov), je nutné postupovať podľa návodu na žutie kryštálov.

Súvisiace produkty

Ďalšie produkty v rovnakej kategórii (30)