Irský Mach - rastlinná želatina 100g

7222

Írsky mach čerstvý RAW je morská riasa, ktorá je skvelou alternatívou živočíšneho kolagénu a želatíny.

Viac detailov

Nakúpte ešte za 60,00 € a získajte dopravu ZDARMA.

Nakúpte u nás nad 60Eur a tovar Vám doručíme na naše náklady!

12,32 € s DPH

123,20 € za kg

Vlastnosti

Bez lepku Áno
Bez sóje Áno
Bio Nie
Vegan Áno

Detaily

Írsky mach je ručne zbieraný. Je tvorený takmer priesvitnými riasami neutrálnej chute i vône. Stonky machu sú gélovité, pružné a vláčne. Má skvelé želírovacie schopnosti a možno ním nahradiť klasickú želatínu. Írsky mach má využitie ako v RAW / vegan tak aj v klasickej kuchyni ako spojivo, zahusťovadlo do krému a polievok či ztužovadlo do dezertov, pudingov či aspikov.

Zloženie: 100% nesušený írsky mach

Použitie: Čerstvý Írsky mach najprv namočte do studenej vody na 15 -30 min a potom dobre preperte vo vode a nechajte namočený 2 až 5 hodín. Potom dôkladne znovu opláchnite vo vlažnej teplej vode (nie v horúcej, aby bola zachovaná jeho raw kvalita), aby ste sa zbavili prebytočnej soli, piesku či zvyškov z mora.

Pre získanie gélovitej hmoty ho rozmixujte v mixéri pridaním malého množstva vody na konzistenciu veľmi hladkej želatínovej pasty.

Írsky mach sa môže konzumovať aj bez oplachovania do jedál ako dochucovadlo a zahusťovadlo, kedy môžete skvele využiť nutričné ​​hodnoty morskej soli a prihodiť ku koncu varenia do vášho hotového jedla, polievky, ryže a podobne.

Gélovitou hmotou môžete nahrádzať v jedle či buchtách vajíčka (circa 1pl gélu = 1 vajce), šľahačku či iné zahusťovadlo.

Krajina pôvodu: Indonézia.

Ďalšie produkty v rovnakej kategórii (30)