Olej ľanový 100 ml BIO Rapunzel

2935

Ľanový olej s príjemnou typickou chuťou ľanových semienok. Je lisovaný a stáčaný pomocou špeciálnej technológie Oxyguard. Olej je lisovaný pri nízkej teplote bez prístupu svetla a vzduchu.

Viac detailov

Nakúpte ešte za 60,00 € a získajte dopravu ZDARMA.

Nakúpte u nás nad 60Eur a tovar Vám doručíme na naše náklady!

3,56 € s DPH

35,60 € za l

Vlastnosti

Bez lepku Áno
Bez sóje Áno
Bio Áno
Vegan Áno

Detaily

Olej je balený do tmavej fľaštičky a papierovej škatuľky, ktorá ho chráni pred svetlom a čiastočne izoluje pred vonkajším teplom (napríklad pri preprave domov). Vďaka tejto technológii sa do veľkej miery obmedzujú oxidačné procesy v oleji pred otvorením. Po otvorení ho skladujte v chladničke.

V ľanovom oleji lisovanom za studena sa nachádzajú vo vysokom množstve esenciálne mastné kyseliny, najmä dvakrát nenasýtená kyselina linolová a trikrát nenasýtená kyselina linolenová. Vďaka vysokému obsahu esenciálnej kyseliny alfa-linolenovej je ľanový olej jedným z najcennejších jedlých olejov vôbec. Omega-3 kyseliny pôsobia preventívne napríklad pri srdcových a cievnych ochoreniach a pri vzniku cukrovky.

Ľanový olej sa výborne hodí k šalátom a do teplých pokrmov po varení. Dipy a studené omáčky získajú s ľanovým olejom zaujímavú arómu.

Skladovanie: Fľaštičku starostlivo zatvárajte, olej musí byť chránený pred kyslíkom, pretože ten ničí nenasýtené mastné kyseliny. Skladujte ho v tme, svetlo je totiž nepriateľ plnohodnotných olejov, pretože urýchľuje reakciu mastných kyselín so vzdušným kyslíkom. V studenom olej prebieha menej reakcií a navyše pomalšie (ktoré vedú k jeho znehodnoteniu), nechávajte preto olej v chladničke.

Zloženie: Ľanový olej lisovaný za studena. V bio kvalite z kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva.

 

Výživové hodnoty na 100g: 

  •          Energetická hodnota: 3700 kJ/900 kcal
  •          Tuky: 100 g

o    z toho nasýtené mastné kyseliny: 9,7 g

  •          Sacharidy: 0 g
  •          Vláknina:  g
  •          Bielkoviny: 0 g
  •          Soľ: 0 g

 

 

Krajina pôvodu: Nemecko

Súvisiace produkty

Ďalšie produkty v rovnakej kategórii (30)