Domov > Blog > Náš tip > Štajerský tekvicový olej

Štajerský olej - Perla medzi tekvicovými olejmi

100% olej lisovaný za studena z tekvicových semien získal 4x titul Najkvalitnejší rakúsky tekvicový olej. Vyrába sa výlučne z dozretých tmavozelených tekvicových jadier sušených na slnku dopestovaných v rakúskom Štajersku.

Je produkovaný tradičnou technológiou pri ktorej nedochádza k znižovaniu obsahu a účinnosti prírodných látok prospešných pre ľudský organizmus, ktoré tento olej obsahuje. Výsledkom je tmavozelený až hnedý olej jedinečnej vône a zvláštnej orechovej chuti.

Pre svoje vlastnosti by nemal chýbať v žiadnom jedálničku. Je mimoriadne vhodný na prípravu všetkých druhov šalátov a dressingov, pre studenú kuchyňu. Štajerský tekvicový olej by sa nemal nikdy nadmerne zahrievať.

Tekvicové semená obsahujú všetky látky dôležité pre zdravie: stopové prvky, vitamíny a minerály ako draslík, fosfor, horčík, vápnik, železo, meď, mangán, selén, zinok, rovnako ako ďalšie dôležité vitamíny: E, B1, B2, B6, C, A , D.

Účinky tekvicového oleja na ľudský organizmus:

Dávkovanie:
Vnútorne – ráno (nalačno) a večer (pred spaním) jednu čajovú lyžičku.
Studená kuchyňa- podľa chuti a množstva jedla.
Vonkajšie použitie – podľa potreby.

%d blogerom sa páči toto: