Domov > Blog > Náš tip > RAW slovenské oleje OLIVOVNÍK

Raw slovenské oleje 

Extra panenské oleje vyrobené na Slovensku z BIO surovín v špičkovej RAW kvalite. Výrobca tohto oleja disponuje ako jediný na Slovensku technológiou, ktorá kontroluje výstupnú teplotu oleja pri lisovaní. Dodržiava švajčiarsky raw food kódex spracovania rastlinnej potravy, podľa ktorej nesmie teplota spracovania potravín presiahnuť 37 °C. Olej z lisu zvyčajne vyteká pri teplote od 25 °C do 29 °C.

I keď sa na trhu nachádza množstvo olejov s označením „za studena lisovaný“, je nutné poznamenať, že toto označenie sa často viaže iba k semenám, ktoré sú na olej spracovávané. Síce pred vložením do lisu neboli tepelne upravované, ale behom procesu lisovania sa teplota stáčania oleja často pohybuje v rozmedzí od 45 °C do 80 °C. Rozdiel medzi „bio“ a „nebio“ sa teda týka iba suroviny a nie technológie, akou bol olej vyrábaný.

Oleje sú navyše balené v špeciálnych keramických fľašiach. K oleju tak neprenikne žiadne svetlo a teplo, zachováva si tak najlepšiu kvalitu.

V našich predajniach a eshope nájdete RAW slovenský olej ľanový, makový, kokosový a olej z čiernej rasce.

%d blogerom sa páči toto: