Domov > Blog > Náš tip > Nepražené kakaové bôby

Nepražené kakaové bôby

Kakaové bôby sú základnou zložkou čokolády. Nepražené raw kakaové bôby sú narozdiel od zpracovanej čokolády bez cukru a iných pridaných látok. Nenachádzajú sa v nich žiadne trans-tuky ani cholesterol. Obsah flavonoidov v čokoláde pomáha chrániť nervy pred poškodením a zvyšuje imunitu. Kakaové bôby majú antioxidačné, protizápalové a protinádorové vlastnosti.

Kakaové bôby sú zdrojom antioxidačných polyfenolov, ktoré môžu zabrániť rakovine a srdcovým ochoreniam. Antioxidanty z kakaových bôbov pomáhajú znižovať vysoký krvný tlak a zlepšujú obeh.

Kakaové bôby tiež môžu stimulovať uvoľnovanie endorfínov v ľudskom tele a tým pádom mať antidepresívny účinok. Výrobky z kakaových bôbov obsahujú aminokyselinu tryproflan, ktorú ľudské telo používa k výrobe serotonínu a pomáha k uvoľneniu.

Konzumácia kakaových bôbov má terapeutické účinky pri liečení chronických zápch a chorôb čriev, najmä u detí. Pravidelná konzumácia zlepšuje funkciu čriev.

Nielen, že vedia zaujímavo chuťovo obohatiť jedálniček, navyše sú zdrojom antioxidantov a ich konzumácia má mimoriadny vplyv na dobrú náladu. Nepražené kakaové bôby môžete maškrtiť pri televízii, chrúmať pri výstupe na kopec alebo nenápadne pojedať počas náročnej porady. V drvenej verzii sa hodia do raňajkovej kaše či na puding.

V našej ponuke nájdete kakaové bôby v dvoch variantách:

%d blogerom sa páči toto: