Domov > Blog > Náš tip > Robi

Robi

Rastlinné mäso Robi je ideálne ako úplná alebo čiastočná náhrada mäsa vo všetkých pokrmoch, ktoré zvyčajne pripravujeme. Je vhodné pre všetkých, ktorí chcú obmedziť konzumáciu mäsa a pritom sa nechcú pripraviť o chuťový pôžitok z jedla.

Robi je vhodný základný polotovar na prípravu aj vyprážaných jedál, steakov, medajlónikov, gulášov, vegetariánskeho mäsa na šťave a pod.

Prečo ROBI?

·         má nízku energetickú hodnotu iba 582 KJ / 100 g
·         je vhodné pre diabetikov
·         neobsahuje syntetické farbivá a konzervanty
·         neobsahuje tuk, cholesterol ani sóju
·         má nízky obsah sacharidov
·         úspora času pri tepelnej úprave

Robi plátky sú vyrábané zo zmesi rastlinných bielkovín, predovšetkým pšeničných a ryžových bielkovín, pšeničných klíčkov a červenej repy. Táto zmes je tepelne upravená a preto obsahuje len minimálne množstvo mikroorganizmov. Neobsahuje žiadne živočíšne bielkoviny, cholesterol, sóju a ani umelé farbivá či konzervanty.

Robi pripomína mäso nielen svojim vzhľadom, ale najmä chuťou.  Upravuje sa rovnakým spôsobom ako mäso, teda napríklad krátkodobým varením, dusením alebo vyprážaním. Môžeme ho použiť aj do studenej kuchyne napríklad do šalátov či pomazánok. Predáva sa napríklad v podobe plátkov, rezňov, kociek či karbonátkov.

Výhodou je rýchla príprava – po rozmrazení máme vyprážané jedlo hotové do 30 sekúnd, varené do 10 minút a do šalátov ho môžeme pridávať aj za studena. Robi plátky sa nemusia namáčať, po rozmrazení nestrácajú tvar ani štruktúru a pri tepelnej úprave nezmenšujú svoj objem ani nestrácajú na hmotnosti.

Zloženie: Voda, pšeničná bielkovina, červená repa, cukor, soľ, ocot, výťažky korenia, prírodné farbivo karamel.

Výživové údaje na 100g:

Energetická hodnota: 582 kJ/138 kcal
Tuky: 2 g z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,4 g
Sacharidy: 5,9 g z toho cukry: 1 g
Bielkoviny: 24 g
Soľ: 0,8 g

Krajina pôvodu: Česká republika

 

%d blogerom sa páči toto: