Domov > Blog > Náš tip > Kváskové pečivo v bio kvalite

Kváskové pečivo v biokvalite

Biopekáreň Dunajská Lužná ponúka zásadne len pravé celozrnné chleby a pečivo, ktoré vyrábajú tradičnou metódou (s použitím kvásku) a úplne bez použitia syntetických konzervačných látok, farbív, dochucovadiel a pod.. Výrobky sú nielen celozrnné, ale tiež v bio kvalite.

 

Pri pečení používajú:

  • čerstvo pomletú celozrnnú múku z obilia z ekologického poľnohospodárstva, 
  • pšeničný sirup,  sušené ovocie a med namiesto cukru,
  • panenské a za studena lisované oleje a čerstvé kravské maslo namiesto margarínov,
  • tuky s čo najvyváženejším pomerom omega 3 a omega 6 mastných kyselín,
  • suroviny, ktoré neobsahujú žiadne chemické konzervačné látky ani umelé farbivá,
  • suroviny, ktoré nie sú geneticky modifikované, atď.

Náš obľúbený chlebík: BIO Špaldový celozrnný kváskový chlieb detský (Vegan)

Zloženiebio celozrnná múka špaldová (42,06 %), voda, bio špaldová múka chlebová, kvások (bio celozrnná špaldová múka, voda), morská soľ.

Výživové hodnoty na 100g:
Energerická hodnota: 779 kj / 186 kcal
Tuky: 1,1 g, z toho: – nasýtené mastné kyseliny 0,2 g
Vláknina: 5,4g
Bielkoviny: 7,8 g
Sacharidy: 38 g, z toho: cukry < 0,5 g
Soľ: 1,2 g

V ponuke aj bezlepkové pečivo

BIO Pohánkový celozrnný kváskový chlieb (Vegan)
100% celozrnný výrobok z čerstvo namletej múky z celých zŕn pohánky

Zloženie: voda, BIO celozrnná múka pohánková (39,49 %), BIO ľan ,BIO tekvicové semienka, morská soľ, BIO psýlium, BIO rasca

Výživové hodnoty na 100 g výrobku:
Energetická hodnota: 639 kj / 153 kcal
Tuky: 2,5 g,z toho: – nasýtené mastné kyseliny 0,2 g
Vláknina: 5,1 g
Bielkoviny: 5,1 g
Sacharidy: 30 g, z toho: cukry < 0,5 g
Soľ: 0,77 g

Ďalšie produkty, ktoré máme v ponuke:

  • Makový závin celozrnný
  • Slivkový koláč
  • Chlieb celoražný celozrnný kváskový
  • Chlieb špaldový celozrnný kváskový s ľanom
  • Štangla špaldovo celozrnná
  • Praclík špaldovo celozrnný
  • Rožok špaldový kváskový celozrnný
  • Žemľa pohánková kvásková.
%d blogerom sa páči toto: