Kimči je národné kórejské jedlo, ktoré aj vy radi zaradíte do svojho jedálnička. Okrem neobyčajnej chuti je aj veľmi zdravé. Zlepšuje trávenie a posilňuje imunitný systém.

Kimči je fermentovaný (kvasený) šalát, základom ktorého je čínska kapusta. Môžete ho jesť ako šalát alebo ako prílohu k jedlu. Pri kvasení sa tvoria zdravé baktérie, ktoré pomáhajú udržovať  fuknčnú a zdravú črevnú mikroflóru. Funguje ako probiotikum, čistí črevá od toxínov a stimuluje lepšie vstrebávanie živín. Naviac obsahuje vlákninu, ktorá bráni vzniku zápchy. Obsahuje zdravú baktériu Lactobacillus kimchi, ktorá zmierňuje chuť k jedlu a reguluje hladinu cukru v krvi. Kimči je aj významným zdrojom antioxidantov, ktoré spomaľujú stárnutie a posilňuju imunitný systém.

Vyrába ho malá rodinná firma z obce Viničné pri Pezinku. Kimči má u nich v rodine viac ako 15-ročnú tradíciu. V ponuke sú dva druhy Kimči – pikantné a nepikantné. Pikantnosť je prispôsobená slovenským konzumentom, takže je miernejšia. Nepikantná verzia je vhodná pre deti alebo ľudí, ktorý zo zdravotných dôvodov nemôžu konzumovať pikantné potraviny.