VARTE S NAMI S LÁSKOU PRE ZDRAVIE 

Praženica bez vajec

Postup:

Na panvičku dáme rozohriať olej a vložíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Necháme krátko orestovať. Vypneme plameň, pridáme kurkumu a obilninu. Poriadne premiešame. Postupne pridáme čiernu soľ, tahini pastu a všetko spolu premiešame.
Hotové jedlo posypeme petržlenovou vňaťkou.
Podávame so šalátom alebo s kvasenou zeleninou.

Kvasená zelenina: Najemno nakrájame alebo nastrúhame guľatú bielu reďkovku (vodnatú), pridáme k nej aj listy. Zalejeme troškou ume octu, zaťažíme miskou a necháme vykvasiť aspoň 20 min.  

 

Suroviny:

1 PL oleja ryžového (sezamového / slnečnicového)

1/2 šálky uvarenej ryže alebo akejkoľvek obilniny

1  stredná cibuľa nadrobno nakrájaná

1/2 ČL čiernej soli  

1 PL tahini pasta

1 ČL korenie kurkuma  

* Suroviny označené zelenou môžete zakúpiť v našich predajniach VITALAND