VARTE S NAMI S LÁSKOU PRE ZDRAVIE
Praženica bez vajec
Postup:
Na panvičku dáme rozohriať olej a vložíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Necháme krátko orestovať. Vypneme plameň, pridáme kurkumu a obilninu. Poriadne premiešame. Postupne pridáme čiernu soľ, tahini pastu a všetko spolu premiešame.
Hotové jedlo posypeme petržlenovou vňaťkou.
Podávame so šalátom alebo s kvasenou zeleninou.
Kvasená zelenina: Najemno nakrájame alebo nastrúhame guľatú bielu reďkovku (vodnatú), pridáme k nej aj listy. Zalejeme troškou ume octu, zaťažíme miskou a necháme vykvasiť aspoň 20 min.
Suroviny:
1 PL oleja ryžového (sezamového / slnečnicového)
1/2 šálky uvarenej ryže alebo akejkoľvek obilniny
1 stredná cibuľa nadrobno nakrájaná
1/2 ČL čiernej soli
1 PL tahini pasta
1 ČL korenie kurkuma
* Suroviny označené zelenou môžete zakúpiť v našich predajniach VITALAND