Ruský kvas je perlivý nápoj na chlebovej (obilninovej) báze. Pod pojmom tradičný ruský kvas si môžeme predstaviť akúsi náhradu piva našich východných susedov. Kvas je tradičným ruským nápojom už vyše 1000 rokov. V Rusku a viacerých ďalších postsovietskych republikách je do dnešného dňa mimoriadne populárny.

Vedci zistili, že kvas je schopný znížiť toxicitu v krvi, pretože poskytuje určité fytonutrienty, ktoré čistia obehový systém. Tiež pomáha gastrointestinálnemu traktu. Príjem tohto nápoja prináša úľavu od plynatosti, nadúvania, zápchy a dokonca znižuje riziko kolorektálneho karcinómu.

Zvyšuje chuť do jedla, je tonizujúci a hlavne vie zahasiť smäd. Na rozdiel od čistej chlórovanej vody, alebo sladkých malinoviek, kvas obsahuje obrovské množstvo zdraviu prospešných zložiek. Kvas je bohatý na vitamíny skupiny B a prospešné baktérie (probiotiká). Tie sú dôležité nielen pre naše trávenie, ale hlavne pre podporu nášho mikrobiómu, ktorý má vplyv na mnoho funkcií v našom organizme (od imunity, cez našu náladu, hmotnosť, spánok a iné). Okrem toho je bohatým zdrojom vlákniny, mangánu, vitamínu B12, selénu, niacínu, železa, medi a horčíka.

Obsah alkoholu v kvasu je väčšinou taký nízky (max 1,5 %), že sa považuje za nealkoholický.

Kvas Ruský je sladový fermentovaný nápoj z raže a jačmeňa

 

 

Kvas Klassicheskly je nealkoholický nápoj s obsahom uhlíka, základ tvorí raž.

Kvas Monastyrskiy Klassik je nealkoholický nápoj s obsahom uhlíka, základ tvorí raž.

Kvas biely Taras je kvasený nápoj s jačmenným a pšeničným sladom, nefiltrovaný.

Kvas Taras čierny je nealkoholický nápoj na báze raže, jačmeňa a sladu.