Čakankový sirup

čakankový sirupČakankový sirup je novinkou na trhu sladidiel. Vyrobený je unikátnou patentovanou metódou z koreňa čakanky. Vyniká mimoriadne vysokým obsahom prospešnej vlákniny a glykemickým indexom < 5. Obsahuje len 5 % sacharidov, čo je 10 – 15x menej ako obsahuje agávový sirup a javorový sirup. Obsahuje až o 95 % menej cukru a o 45 % menej kalórií v porovnaní s inými prírodnými sladidlami (med, javorový sirup, agávový sirup…), preto je veľmi vhodný pre použitie pri redukčnej diéte.
Použitie: Čakankový sirup  možno použiť nielen na sladenie teplých a studených nápojov, dezertov, sušienok, piškót, zmrzlín, palaciniek a jogurtov. Sirup môže byť použitý aj v teplej kuchyni pre pečenie všetkých typov sladkého pečiva a báboviek.
Dávkovanie je pri sladení rovnaké ako pri mede, pri náhrade tuku v potravinách nahrádza 1 g sirupu približne 4 g tuku. Odporúčané dávkovanie 10 – 20 g denne.

Zloženie: extrakt z koreňa čakanky (min. 98 %), zvlhčovadlo glycerol, karamel, sukralóza (0,01 %). Bez lepku, bez laktózy, bez konzervačných látok, bez soli, s vysokým obsahom vlákniny, so zníženou energetickou hodnotou.

Výživové údaje na 100g:
Energetická hodnota: 650 kj/161 kcal
Tuky: 0g z toho nasýtené mastné kyseliny 0g
Sacharidy: 4,7g z toho cukry 4,7g
Bielkoviny: 0g 
Soľ: 0g 

Krajina pôvodu: Česká republika