Amazake je japonský dezert s probiotickými vlastnosťami. Ak ochutnáte určite neuveríte, že sa v ňom nenachádza žiadny cukor ani sladidlo. Svoju sladkú chuť získava prostredníctvom prirodzeného procesu fermentácie, pri ktorom dochádza k štiepeniu zložitých cukrov. Podporuje prirodzenú probiotickú kultúru v čreve, a tým aj imunitu.

 Amazake je veľmi obľúbené u detí, predstavuje tzv. zdravú sladkosť. Viete ho použiť na osladenie kaší, smoothie, či na priamu konzumáciu.

Amazake je populárne v makrobiotike nielen ako dezert, ale aj ako náhrada za cukor, pretože je to probiotické jedlo, ľahko stráviteľné a s mnohými zdravotnými výhodami. Je veľmi populárne  v ázijskej gastronómii a prakticky vo všetkých ázijských krajinách.

Existuje mnoho výhod Amazake. Podporuje krásnu pokožku a rast vlasov, zmierňuje zápchu, pomáha úbytkom telesnej hmotnosti, zmierňuje únavu, zvyšuje koncentráciu, podporuje dobrý spánok a ďalšie. Vďaka týmto výhodám a výživovému obsahu je Amazake hovorovo nazývaný „super dezert“ alebo „japonský jogurt“.