Ivan čaj – Elixír života

Ivan čaj je výnimočný nápoj pochádzajúci z tradičnej ruskej medicíny, ktorý Rusi pijú stáročia a nazývajú ho aj elixírom života. Má blahodarné účinky na celé telo, ale najmä na psychiku človeka a regeneráciu mysle. Mimoriadny čaj pre dnešnú uponáhľanú a stresovú dobu.

Je vyrobený podľa pôvodných receptúr fermentáciou vŕbovky úzkolistej. Jedinečné zloženie vŕbovky úzkolistej (70 stopových prvkov vrátane železa, horčíka, draslíka, sodíka, medi, 18 aminokyselín, vitamíny A, B, C, pektín, chlorofyl) vytvára celý rad blahodarných vlastností. Táto vŕbovka úzkolistá pochádza z ekologicky čistej a archangeľskej oblasti na severe Ruska z údolia rieky Severná Dvina.

Vŕbovka úzkolistá odstraňuje pocit psychického napätia, úzkosti a tiesne, znižuje psychicky spôsobené bolesti hlavy, pôsobí proti nespavosti a má protizápalový účinok a chráni sliznice, predovšetkým sliznice tráviaceho ústrojenstva.

Priaznivý vplyv má taktiež pri hnačkových infekčných chorobách. Je veľmi účinná a osvedčená pri problémoch s prostatou, ľadvinami a močovým mechúrom. S ohľadom na obsah látok hormonálnej povahy pomáha pri problémoch súvisiacich s klimaktériom.

Ivan čaj neobsahuje kofeín, takže ho môžu piť ľudia, ktorým kofeín nevyhovuje, napr. pri vysokom krvnom tlaku. Nielenže sa môže užívať aj dlhodobo, ale dlhšia doba užívania má i trvalejšie liečivé účinky.

Mohlo by Vás zaujímať