Lipozomálne vitamíny majú vstrebateľnosť zvýšenú až na 90%, keďže vitamíny a minerály obalené do lipozómov telo dokáže veľmi jednoducho prijať.

Zdrojom lipozómov (lipidov), ktoré „dovezú“ vitamíny do buniek je geneticky nemodifikovaný slnečnicový lecitín (poklad zo slnečnice), ktorý prispieva napríklad k udržaniu normálnej funkcie pečene. Ak v strave nie je dostatok lecitínu, dôsledkom môže byť hromadenie veľkého množstva tuku v pečeni, tzv. stukovatenie pečene.

Lecitín prispieva k správnej látkovej premene lipidov, teda pomáha udržiavať cholesterol v rozpustnej forme a zamedzuje jeho ukladaniu v cievach. Je dôležitou súčasťou žlče, nevyhnutnej na trávenie tukov. Taktiež prispieva k správnej látkovej premene homocysteínu. Homocysteín je aminokyselina, ktorú má v krvi každý človek a ktorá vzniká štiepením bielkovín. Jej vysoká hladina poškodzuje cievy, v dôsledku čoho vzniká náhla cievna príhoda, ischemická choroba srdca a zvyšuje sa riziko kôrnatenia tepien.

Produkty sú bez lepku, bez laktózy, bez geneticky modifikovaných surovín v recyklovateľnom obale.

V našich predajniach VITALAND nájdete lipozomálne vitamíny a minerály:

Podporuje obranyschopnosť organizmu, pomáha pri hojení rán, spolupracuje pri stavbe kostí, zubov a chrupaviek, jeho nedostatok môže vyvolávať nadmernú chuť na sladké, je to antioxidant (bojuje teda s voľnými radikálmi – tie vznikajú pri nadmernom strese alebo keď je človek vystavený znečisťujúcim alebo jedovatým látkam), pomáha pri rôznych chemických procesoch v tele.

Prispieva k správnemu vstrebávaniu/využitiu vápnika a fosforu, normálnej hladine vápnika v krvi, udržaniu zdravých kostí, udržaniu správneho fungovania svalov, správnemu fungovaniu imunitného systému, ochrane buniek pred oxidačným stresom.

Spolupracujú pri tvorbe bielkovín v kostných bunkách a viazaní minerálov. Dlhodobý nedostatok vitamínu D je preukázateľne spojený s vyššou náchylnosťou k tzv. akútnym respiračným infekciám a chrípke. Vitamín K2 je v tuku rozpustný vitamín, ktorý baktérie v ľudskom tele nedokážu vyrábať v dostatočnom množstve a pritom zohráva dôležitú úlohu v metabolizme (premeny látok v organizme) a mineralizácií kostí (zásobovanie kostí, napríklad vápnikom).

Je potrebný pre stavbu kostí a zubov (od 35. roku života začne vápnik v tele ubúdať, kosti teda rednú a sú krehkejšie a krehkejšie), napomáha zrážanlivosti krvi a tým napomáha srdcovocievnemu systému, podporuje nervový systém a psychiku – pomáha pri prenose signálov, u žien počas menštruácie dochádza k jeho stratám, preto je potrebné ho nahrádzať.

Pomáha udržiavať zdravé a pevné nechty, zdravé kosti, zdravé vlasy a pokožku, podporuje a posilňuje imunitný (obranný) systém organizmu, zúčastňuje sa pri premene látok v tele, pomáha v mnohých procesoch v tele.

Prispieva k tvorbe červených krviniek a hemoglobínu, k prenosu kyslíka v tele, k správ­nemu fungovaniu imunitného systému, k zníženiu vyčerpania a únavy, k správnej látkovej premene dôležitej pre tvorbu energie, k správnej kognitívnej funkcii (funkcia vnímania), k správnemu deleniu buniek.