Tyčinka Fitbela ľanová bezlepková 35g Peč.LH

192

Müsli tyčinka ľanová polomáčaná kakaovou polevou s fruktózou. S vysokým obsahom semien ľanu, hrozienok a datlí. Vhodná aj pre celiatikov aj diabetikov.

Viac detailov

Na objednávku

Nakúpte ešte za 60,00 € a získajte dopravu ZDARMA.

Nakúpte u nás nad 60Eur a tovar Vám doručíme na naše náklady!

0,57 € s DPH

16,29 € za kg

Vlastnosti

Bez lepku Áno
Bez sóje Áno
Bio Nie
Vegan Nie

Detaily

Tyčinka je bez lepku a preto je vhodná aj pre celiatikov. Tyčinka je sladená fruktózou a je vhodná aj pre diabetikov.

Ľanové semienko je odporúčané pre všeobecné blaho celého tela a výživu a je považované za najbohatším prírodným zdrojom omega-3 mastných kyselín, ktoré sú nevyhnutné pre zdravie takmer všetkých telesných systémov. Ľanové semeno obsahuje omega-6 a omega-9 mastné kyseliny, vitamíny B, draslík, lecitín, horčík, vlákninu, bielkoviny, a zinok.  Ľan priaznivo pôsobí na kardiovaskulárne zdravie. Vysoké hladiny kyseliny omega-3 mastných kyselín znižujú hladinu LDL (zlého) cholesterolu.  Ľan je najbohatším zdrojom rastlinných chemikálií s antivírovými, fungicidnými, baktericidnými a protirakovinovými vlastnosťami, ktorým sa hovorí lignany.  Ľanové semená sú výborným zdrojom potravinových vlákien, ktoré sú nesmierne dôležité pre funkciu a činnosť čriev.

Tyčinka obsahuje aj kyselinu listovú. Kyselina listová (kyselina folová) je základným koenzýmom metabolizmu bielkovín. Je dôležitá pre tvorbu červených krviniek, syntézu DNA (molekuly nosiacej genetickú informáciu), rast tkaniva a funkciu buniek. Okrem toho zvyšuje chuť do jedla a stimuluje tvorbu žalúdočnej kyseliny.  Kyselina listová je nutná pre obnovu buniek a dozrievanie červených krviniek a je dôležitá aj pre správnu funkciu nervového systému. Jej nedostatok má zásadné nepriaznivé dôsledky pre náš organizmus.  Jej účinky slúžia ako prevencia proti niektorým vrodeným defektom. Práve táto zložka potravy má zamedziť vzniku rázštepu chrbtice a celkovo znižuje riziko vzniku porúch chrbtice.

ZloženieExtrudovaná kukurica, fruktózový sirup, sušené hrozienka 12,3%, semená ľanu 8,6%, maltodextrín, rastlinný tuk (palmový, shea), kakaová poleva s fruktózou 8% (rastlinný tuk hydrogenovaný /palmojadrový/, sušená srvátka, odtučnené kakao 14%, fruktóza 14%, laktóza, maltodextrín, emulgátor /lecitíny, polyglycerolpolyricínoleát/, arómy), sušené datle 5%, emulgátor (lecitíny), kyselina listová.

Výživové hodnoty na 100g: 

  •          Energetická hodnota: 1780 kJ/425 kcal
  •          Tuky: 19,3 g

o    z toho nasýtené mastné kyseliny: 8,5 g

  •          Sacharidy: 56 g

o    z toho cukry: 31,6 g

  •          Vláknina: 5,5 g
  •          Bielkoviny: 4,4 g
  •          Soľ: 0,05 g

 

 

Krajina pôvodu:  Slovensko

Súvisiace produkty

Ďalšie produkty v rovnakej kategórii (30)