Nakúpte u nás nad 60Eur a tovar Vám doručíme na naše náklady!
Filter produktov
Prebieha načítanie...
Veľká farebná maslová fazuľa vhodná do polievok, omáčok či ako základ zdravej nátierky. pri dochucovaní jej nevadia výraznejšie druhy korenia.
Červená šošovica nemá šupku ako iné strukoviny a je sfarbená do oranžova. Nemusí sa namáčať a rýchlo sa uvarí. Po uvarení sa rozpadá a hodí sa tak predovšetkým na prípravu kaše alebo polievky.
Čierna šošovka beluga je obľúbená pre svoju typickú chuť a rýchlu prípravu bez namáčania. Jej drobné čierne ovály dodávajú pokrmu zaujímavý vzhľad. Používame ju do šalátov, ryžových a cestovinových jedál aj ako prílohu.
Lahodná fazuľka na nakličovanie. Jej klíčky pripomínajú chuť hrášku. Po naklíčení je vhodné pridať ju do šalátov, nátierok či na obložené chlebíčky. Nič nepokazíte ani pridaním do polievok či cestovín.
Malá lúpaná fazuľka, vynikajúco pôsobí na trávenie. V Indii je považovaná za najlepšiu a najľahšiu potravinu pre človeka. Žltá lúpaná fazuľka Mung dál je pôvodom malá olivovo zelená fazuľka mungo, z ktorej po vylúpnutí zostávajú malé ploché žlté fazuľky. Je veľmi ľahko stráviteľná a výživná.
Zelený hrach lúpaný a rozpolený má výhodu, že je rýchlo uvarený. Nemusíte ho vopred namáčať, len prepláchnuť. Skvelú krémovú polievku alebo kašu vykúzlite o pár minút. Vychutnajte si ho v biokvalite.
Žltý bio hrach, lúpaný a polený. Tento u nás veľmi rozšírený hrach siaty pochádza z orientálnej voľne rastúcej odrody. Sušené semená sú cenené najmä pre svoj vysoký obsah vitamínu A.
Červená šošovica je bohatým zdrojom železa, selénu, fosforu, zinku, vitamínu B6. Obsahuje vlákninu, ktorá povzbudzuje činnosť čriev a pomáha proti zápche. Škroby obsiahnuté v strukovinách sa (vďaka obsahu vlákniny) pomaly vstrebávajú a umožňujú tak rovnomerné uvoľňovanie glukózy do krvi. To je dôležité najmä pre diabetikov, ale nielen pre nich.
Cíceru sa tiež niekedy hovorí rímsky hrach. Je to strukovina s jemnou orieškovou chuťou a ľahko krémovou konzistenciou. Výdatná a zdravá strukovina na prípravu tradičných aj exotických jedál.
Fazuľa s jemnou orieškovou chuťou. V Japonsku sa nazýva „kráľovná fazulí“. Je podobná k fazuli mungo. Adzuki obsahuje dostatok bielkovín, fosforu a vápniku. Je vhodná na klíčenie.
Bio fazuľa mungo, na varenie aj na klíčenie. Naklíčená je ozdobou každého šalátu alebo nátierky. V polievke a kari pre zmenu krásne jemne sladká.
Veľká zelená šošovica v biokvalite. Rýchla príprava, nie je potrebné ju namáčať. Široké využitie v studenej aj teplej kuchyni. Vhodná do polievok, šalátov, ako príloha alebo na prípravu kaše.
Praktická a rýchla príprava bez dlhého namáčania a varenia. Sterilizovaný cícer v slanom náleve je vynikajúce riešenie pre tých, ktorým vadí zdĺhavé namáčanie a varenie strukovín.
Šošovica veľkozrnná je vynikajúcim zdrojom stopových prvkov a vitamínov.
Sterilizované červené fazule druhu červená ľadvinka v slanom náleve sú vynikajúcim riešením pre tých, ktorým vadí zdĺhavé namáčanie a varenie strukovín.
Zelený hrach má výhodu, že je po namočení rýchlo uvarený. Skvelú krémovú polievku alebo kašu vykúzlite za pár minút.
Žltý hrach je cenný najmä pre svoj obsah vitamínov A a B. Ak pri varení použijeme bazalku alebo saturejku, nemal by hrach po uvarení naduvať. Strukoviny by mali byť neoddeliteľnou súčasťou nášho jedálnička i v´daka vysokému podielu rastlinných bielkovín.
Cícer (rímsky hrach) je obľúbený pre vysoký obsah bielkovín a vlákniny, ako aj pre lepšiu stráviteľnosť v porovnaní s inými strukovinami. Cícer je bohatý na vápnik, železo, a je preto veľmi vhodný pre deti, tehotné ženy a vegetariánov. Cícer má vysoký obsah vlákniny a hneď po sóji najvyšší obsah vitamínu A.
Pre vaše pohodlie sú najchutnejšie cícery starostlivo vybrané a uvarené. Podáva sa po častiach. Duru Pratik dodá vašim receptom chuť a rýchlosť a podáva strukoviny od šalátu po predjedlo, ryže až po polievku.
Sójové bôby ponúkajú nášmu telu veľké množstvo aminokyselín a bielkovín, preto sa ich nebojte zaradiť do svojho jedálnička.
Pre vaše pohodlie sú najchutnejšie červené fazule starostlivo vybrané a uvarené. Podáva sa po častiach. Duru Pratik dodá vašim receptom chuť a rýchlosť a podáva strukoviny od šalátu po predjedlo, ryže až po polievku.
Svoj názov získala podľa charakteristickej čiernej alebo žltej škvrny na krémovo bielom podklade. Má príjemnú ľahko orieškovú chuť, trochu pripomína cícer. Vychutnajte si ju v polievke, šaláte alebo v nátierke.
Podobne ako sója i bôb obyčajný vika obsahuje veľké množstvo bielkovín, až 26 - 28%. Pri jeho konzumácií však nehrozí kontaminácia GMO. Pripravuje sa obdobne ako iné strukoviny. Je vhodný do nátierok, polievok, mletých zmesí, či zeleninových šalátov.