Nakúpte u nás nad 60Eur a tovar Vám doručíme na naše náklady!
Filter produktov
Prebieha načítanie...
Basmati je obľúbená pre svoju typickú vôňu a chuť. Jej dlhé a úzké zrnká sú po uvarení nadýchané, sypké a pevné. Natural ryža nebola zbavená cennej vrchnej šupky a klíčku a je nezastupiteľnou súčasťou zdravej kuchyne a makrobiotiky.
Jazmínová ryža pri varení uvoľňuje charakteristickú jedinečnú vôňu. Výborne sa hodí ako príloha k ázijským jedlám. Vďaka obsahu vrchných šupiek a klíčkov obsahuje vitamíny skupiny B a vlákninu.
Ryža basmati je obľúbená kvôli svojej typickej, exotickej vôni a chuti, podobnej jasmínovej ryži. Jej zrná sú dlhé, úzke a po uvarení nadýchané, pevné a nelepia sa.
Jačmenné krúpy sú vhodné do polievok, nátierok, šalátov, na zapekanie, dusenie i ako príloha.
Quinoa je bezlepková obilnina, prírodný raw produkt, ktorý je vhodný aj pre vegánov. Podľa Inkov je quinoa matkou všetkých obilí, i keď v skutočnosti zaraďujeme quinou medzi semená mrlíkov.
Lúpanka z moravskej pohánky, lúpanej mechanickým spôsobom bez použitia tepla.
Čierna ryža je neobvyklá nielen svojim zafarbením, ale aj chuťou, ktorá je jemne sladká. Pred varením je vhodné čiernu ryžu aspoň na hodinu namočiť do vody. Používa sa do slaných ale aj sladkých jedál.
Pšeno je šetrne olúpané a vyleštené zrno prosa. Je ľahko stráviteľné a veľmi jednoduché na prípravu.
Amarant má drobné svetlé semienka s výraznejšou chuťou.
Obilnina na priamu spotrebu. Jačmeň patrí medzi najstaršie obilniny.
Bulgur je naklíčená, usušená, nahrubo drvená a uvarená pšenica. Vyzerá ako kuskus a aj sa podobne pripravuje. Má príjemnú obilnú vôňu a sladkú orieškovú chuť. Hodí sa do rizota, plniek, polievok, šalátov alebo kaší.
Bulgur je naklíčená, usušená, nahrubo drvená a uvarená pšenica. Vyzerá ako kuskus a aj sa podobne pripravuje. Má príjemnú obilnú vôňu a sladkú orieškovú chuť. Hodí sa do rizota, plniek, polievok, šalátov alebo kaší.
Pohánka je významným zdrojom rutínu, vlákniny, minerálnych látok, vitamínov (najmä vitamínov radu B a vitamínu E) a rezistentného škrobu, ďalej má priaznivé zastúpenie mastných kyselín v tuku (predovšetkým vysoký obsah kyseliny linolovej). Pohánka je prirodzene bezlepková.
Hato mugi (hatomugi) je prirodzene bezlepková obilnina podobná jačmeňu. Perličkový jačmeň, ak so zvykne nazývať (alebo aj Jóbove slzy) sú semená divokej trávy, ktorá silné čistiace účinky na ľudský organizmus.
Táto pohánka bola obielená šetrným mechanickým spôsobom. Tak sa zachová maximum výživných látok (v porovnaní s lúpaním pomocou tepla). Lúpanú pohánku (krúpy) používame ako prílohu, zátrepku do polievky, základ sýtych šalátov aj na sladko. Môžeme ju zomlieť na pohánkovú múku.
Pohánka nelúpaná je určená výhradne na nakličovanie alebo na odvary, a nie k priamej konzumácii.
Špaldový kuskus je vyrobený z hrubej pšenice špaldy zbavenej jej obalových vrstiev. Vyhľadávaný je najmä kvôli rýchlej príprave. Jedná sa o jemnozrnnú cestovinu, ktorá sa vyrába z tvrdej hrubej pšenice špaldy. Za jej domov sa považuje Afrika a Blízky Východ. V arabských krajinách predstavuje základnú surovinu a v Maroku je, dokonca, národným jedlom.
Cirok ponúka nové možnosti nielen pre celiatikov, ale i alergikov. Cirok je prirodzene bezlepková obilnina.. Cirokové bielkoviny si zamilujú vegetariáni, vegáni, makrobiotici. Cirok lúpaný môžeme použiť ako prílohu k hlavnému jedlu, závarku do polievky, do zeleninových zmesí a tiež sa dá pripraviť na sladko s ovocím.
Táto ryža vyniká čistotou a neporušenosťou dlhých zŕn, po uvarení je krásne nadýchaná, sypká, pevná a voňavá. Je veľmi všestranná a svojou chuťou sa skvele hodí k mnohým pokrmom.
Zrno raže sa používa pri pečení chleba alebo na prípravu kaše. Obilnina na priamu spotrebu.
Ovos nahý používame ako prílohu do zeleninových šalátov, zapekaných pokrmov, placiek, karbonátkov, krémov a nátierok.
Pšenica špaldová je nešľachtenou predchodkyňou klasickej pšenice s nezameniteľnou orieškovou chuťou.
Špaldové krúpy- kernotto vzniká lúpaním a brúsením pšenice špaldovej.
Divoká ryža je skvelá náhrada klasickej ryže, ale ešte lepšia je ako doplnok k bielej ryži. Rastlinka, z ktorej sa táto chutná a výživná potrava získava, je vlastne vodná tráva. S ryžou je však príbuzná a má zrnká podobné malým tmavým tyčinkám. Divoká ryža sa prirodzene nachádza napríklad vo vodách kanadských jazier. Kedysi sa jej hovorilo kanadská alebo...
Quinoa je bezlepková obilnina, prírodný raw produkt, ktorý je vhodný aj pre vegánov. Podľa Inkov je quinoa matkou všetkých obilí, i keď v skutočnosti zaraďujeme quinou medzi semená mrlíkov.
Celozrnný kuskus je vyrobený z hrubej pšenice zbavenej jej obalových vrstiev. Vyhľadávaný je najmä kvôli rýchlej príprave. Za jej domov sa považuje Afrika a Blízky Východ. V arabských krajinách predstavuje základnú surovinu a v Maroku je dokonca národným jedlom.
Kuskus ryžový je ľahko stráviteľná, bezlepková potravina, ktorá sa hodí najmä ako zdravá príloha k pokrmom. Používa sa za tepla i za studena, na slano i na sladko. Kuskus je obľúbený pre svoju jednoduchú a veľmi rýchlu prípravu. Kuskus sa pri príprave nevarí, ale zalieva vriacou vodou alebo vriacim pokrmom.