Ľanový olej 200ml RAW Slovensko

900

Odber chladených výrobkov je možný len osobne na predajni.

Olej je čerstvo lisovaný a má krátku záruku max. 2 mesiace!!!

Ľanový olej je lisovaný zo semien hnedého ľanu. Surovina pochádza z Belgicka a momentálne je to pre náš produkt najkvalitnejšia alternatíva pre výrobu ľanového oleja. Nie je GMO, má rodný list a je možné nájsť farmára, ktorý ho dopestoval.

Viac detailov

Na objednávku

Nakúpte ešte za 60,00 € a získajte dopravu ZDARMA.

Nakúpte u nás nad 60Eur a tovar Vám doručíme na naše náklady!

12,87 € s DPH

51,48 € za l

Vlastnosti

Bez lepku Áno
Bez sóje Áno
Bio Nie
Vegan Áno

Detaily

BIO kvalita to nie je, avšak na jeho dopestovanie bolo použité minimálne množstvo agrochémie.  Garantujú nám, že je v potravinárskej kvalite, čistý, bez plesní a baktérii. 

Olej ponúkame v 250ml v tmavej sklenenej fľaši, ktorá neprepustí slnečné žiarenie a udržuje chlad. Olej je potrebné po použitý rýchlo uzavrieť, aby Vám nezoxidoval a späť vložiť do chladničky. Ľanový olej je citlivý na svetlo, vzduch a teplo. Ľanový olej, od ktorého požadujete prospech pre svoje zdravie musí byť stále v chladničke. Ak by bol štipľavej chuti a príliš horký, už ho prosím nekonzumujte. Trvanlivosť nášho oleja je 2 mesiace, avšak po otvorení je ho dobre skonzumovať do 2 týždňov. Jedna PL oleja denne a 200ml ste za 14 dní skonzumovali.


Ľanové semienka obsahujú veľmi dôležité a v strave málo zastúpené nenasýtené omega-3 mastné kyseliny, ktoré sú základným stavebným kameňom buniek. Ich membrány sú vďaka nim priepustnejšie, a preto môžu bunky medzi sebou komunikovať. Okrem toho ľan obsahuje vzácne lignany a flavonoidy, ktoré zabojujú s rakovinou, baktériami, vírusmi a plesňami. Vďaka obsahu vitamínov E, B1, B2, B3, B5, B6 a B9 a minerálov ako železo, zinok, vápnik, fosfor, sodík a iné, ľanový olej pomáha s detoxikáciou i so zrýchľovaním metabolizmu.


Okrem spomenutých účinkov je ľanový olej užitočný ako prevencia a liečba aterosklerózy, rakoviny, zvýšeného krvného tlaku a cukrovky II. typu. Podporuje imunitu, má priaznivý vplyv na tráviaci systém a protizápalový, antibakteriálny, antivírusový a protiplesňový účinok.
Tip: Ľanový olej je užitočný nie len zvnútra, ale i zvonka. Je vhodný napríklad na ošetrovanie podráždenej suchej pokožky či ekzému.
V oleji sa môže objaviť usadenina, či rozomleté semiačka. Je to preto, lebo olej nefiltrujeme, ale nechávame ho len usadiť. Olej lisujeme za studena z prvého lisovania, čiže je EXTRA PANENSKÝ. Ako jediný v SR máme technológiu, ktorá kontroluje výstupnú teplotu oleja pri lisovaný. Dodržiavame Švajčiarsky RAW FOOD kódex spracovania rastlinnej potravy, ktorý hovorí o teplote spracovania surovín do 37°C. Náš ľanový olej vyteká z nerezového lisu zvyčajne pri teplote od 25°C do 29°C.

Krajina pôvodu semena: Belgicko

Krajina lisovania: Slovensko

Súvisiace produkty

Ďalšie produkty v rovnakej kategórii (30)